Upside-down med æble
Katja fra Den Store Bagedyst har her lavet en klassisk kage med æble som en upside-down kage. Prøv denne flotte kage, med en dejlig, mild smag af æblekage.
Tilberedningstid:
1 time, 33 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 200 g mel
- 4 stk. æg
- 50 g kartoffemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 stk. groftrevne æbler
- 25 g hakkede mandler
Fyld/top/bund
- 4 spsk. smør
- 1,5 dl farin
- 1 smule salt
- 1 smule citron
- 2 stk. æbler
- 1 smule mandler
Fremgangsmåde
- Smør og sukker piskes godt. Der tilsættes 1 æggeblomme af gangen. Æggehviderne piskes stive for sig selv. Kartoffelmel/mel/bagepulver sigtes ned i dejen. Efterfølgende tilsættes de revne æbler. De piskede æggehvider røres blidt i dejen sammen med mandlerne.
- Karamellen varmes på en pande. Lad det simre stille og roligt i ca. 4 -5 min, så det får en karamelagtig substans.
- Put karamellen ned i en springform - 26 cm, beklædt med bagepapir i bunden. Husk at smøre siderne på springformen. Der ligges nu mandler rundt i kanten, hvorefter der pyntes med skiveskårne æbler til slut.
- Kagen bages nederst i ovnen ved 180 grader ca. 50 min. Lad den afkøle ca. 15 min, hvorefter du vender den på hovedet og tager forsigtig springform-bunden af kagen.