Upside-Down med ananas og kirsebær (©DR)

Upside-Down med ananas

Prøv denne upside-down kage, hvis du også elsker ananas. Rasha laver i Den Store Bagedyst denne kage som har en dejlig smag af ananas.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Top/bund

  • 50 g smør
  • 3 spsk. farin
  • 6-8 skiver ananas
  • 20 stk. sukkersyltede kirsebær

Dej

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 1 smule revet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel

Fremgangsmåde

Tag en springform og fyld den med bagepapir. Smelt 50 g smør og hæld smørret i bunden af formen. Drys sukkeret over. Læg fignerne på og fordel pekannødderne.

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen. Rør citronskal, saft og vaniljesukker i. Bland bagepulver og mel sammen, og kom dette i dejen. Rør godt sammen.

Fordel dejen over ananas. Bag kagen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 45-50 min, midt i ovnen.