Valgkage af Tobias Hamann-Pedersen. (©DR)

Valgkage

Plejer i at lave valgkage? Hvis ikke, så skal i prøve denne! En dejlig cookiebund med en sprød glauser. En nem opskrift, på en kage som smager forrygende! Her er det Tobias Hamann-Pedersen der er kommet med sit bud på den perfekte valgkage, da vi havde folketingsvalg d. 18. juni 2015

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 15 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 125 g hakket mørkt chokolade
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 125 g stuetempereret smør
  • 90 g rørsukker
  • 50 g hvidt sukker
  • 1 stk. æg

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 75 g kartoffelmel
  • 20 g hvidvinseddike
  • 5 g blå frugtfarve
  • 5 g rød frugtfarve
  • 2 blade husblas, blødgjorte

Fremgangsmåde

Lav bund: 

  1. Smør piskes med sukker, lyst og luftigt. 1 æg udklækkes i, og dejen piskes til en ensartet masse. Dernæst blandes hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Det sigtes ned i smørmassen. Chokoladen hakkes groft og blandes til sidst i. 
  2. Dejen rulles til en kugle og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Cookien trykkes let flad. Afkøles i en time i køleskab. 
  4. Bages ved 180 grader i 15-20 minutter. Afkøles før udskæring.

Lav glasur: 

  1. Udblød husblas i rigeligt med koldt vand i ca. 20 minutter. Opvarm halvdelen af eddiken og den blå frugtfarve let, og opløs halvdelen af husblassen heri. Bland halvdelen af flormelissen og halvdelen af kartofelmelen sammen og hæld væsken i, i en tynd stråle. Ælt til en ensartet masse. 
  2. Gentag herefter processen med den røde frugtfarve. 
  3. Til slut rulles de to masser ud og skæres ud, så de passer til cookiens størrelse.