Valnødde- og chokoladecookies

Disse sprøde cookies med valnødder og chokolade er utrolig nemme og hurtige at lave. Konditor Mette Blomsterberg lavede kagerne i programmet Kongerigets Kager, hvor hun medbragte dem som en fin værtindegave.

Disse cookies kan bruges som en lækker værtindegave, hvis du nænner at give dem væk. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 250 g sukker

  • 250 g smør

  • 2 stk. æg

  • 250 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 200 g valnødder

  • 75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Smør og sukker røres luftigt med en håndmikser. Tilsæt æggene, et ad gangen. Mel og bagepulver blandes, sigtes og vendes i, sammen med grofthakkede valnødder og chokolade.

Dejen sættes af på bagepapir med en ske i ca. 16 lige store klatter. Bag max. fem stk. pr. bageplade (de flyder ud).

Tryk dem en anelse flade, inden de bages ved 175 grader i ca. 15 - 18 minutter. Afkøles på bagerist. Opbevares i lufttæt beholder.