Valnødde- og chokoladecookies
Disse sprøde cookies med valnødder og chokolade er utrolig nemme og hurtige at lave. Konditor Mette Blomsterberg lavede kagerne i programmet Kongerigets Kager, hvor hun medbragte dem som en fin værtindegave.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Cookiedej
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 2 stk. æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g valnødder
- 75 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Smør og sukker røres luftigt med en håndmikser. Tilsæt æggene, et ad gangen. Mel og bagepulver blandes, sigtes og vendes i, sammen med grofthakkede valnødder og chokolade.
- Dejen sættes af på bagepapir med en ske i ca. 16 lige store klatter. Bag max. fem stk. pr. bageplade (de flyder ud).
- Tryk dem en anelse flade, inden de bages ved 175 grader i ca. 15 - 18 minutter. Afkøles på bagerist. Opbevares i lufttæt beholder.