Lækker valnøddetærte. (©DR)

Valnøddetærte

Nicolai fra 'Den store bagedyst' lavede denne lækre valnøddetærte i 6. sæson af programmet. Tærten består af karamel, hvid chokoladetrøffel med valnødder og en mørk ganache.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg

Karamel

  • 30 g usaltet smør
  • 60 g piskefløde
  • 150 g sukker

Hvid chokoladetrøffel med valnødder

  • 75 g usaltet smør
  • 115 g piskefløde
  • 300 g hvid chokolade
  • 175 g valnødder

Mørk ganache

  • 100 g fløde
  • 100 g mørk chokolade (ca. 65%)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (tempereret)
  • 60 g hvid chokolade
  • 20 g piskefløde

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr smør, mel og flormelis sammen og saml det til en mørdej. 
  2. Læg mørdejen i køleskabet eller fryseren og lad den blive kold, før den rulles ud og lægges i en tærteform. 
  3. Stil tærteformen med mørdejen i fryseren til den er kold, hvorefter den bages i en ovn, som er forvarmet til 200˚C. Når tærten sættes ind, skrues der ned til 175˚C. Bag tærten i 25 minutter. 


Karamel

  1. Smelt sukker og vand til karamellen mens tærten bager og kog det, til du har en lys karamel.
  2. Tag karamellen væk fra varmen og tilsæt fløden under omrøring.
  3. Skær smørret til karamellen i stykker og rør dem i den varme karamel.
  4. Når tærten kommer ud af ovnen, hældes karamellen i tærtebunden, og tærten sættes i fryseren.



Ganache

  1. Lav en mørk ganache ved at varme fløden og røre chokoladen ud i den varme fløde.
  2. Hæld ganachen i et kornet og læg det til side.




Hvid chokoladetrøffel

  1. Til den hvide trøffel varmes smør, fløde og chokolade i et vandbad. Når det er rørt sammen tages halvdelen af trøffelmassen fra.
  2. Bland de hakkede valnødder i trøffelmassen og fordel den i tærten.
  3. Brug den sidste halvdel af trøffelmassen uden valnødder til at sikre en blank og jævn top på tærten.



Samling af tærten

  1. Stil tærten i fryseren og når toppen er fast, hældes den mørke chokoladeganache ud på toppen af tærten i et tyndt lag.
  2. Brug den hvide ganache som du har i et kornet til at lave cirkler oven på tærten. Start ved kanten.
  3. Træk en kødnål eller lignende fra centrum af tærten til kanten af tærten så du markerer tærten i seks lige store stykker.
  4. Træk en kødnål eller lignende fra kanten af tærten til centrum af tærten så du markerer tærten i tolv lige store stykker.
  5. Temperer chokoladen og lav seks store chokoladesnirkler.
  6. Læg to snirkler over for hinanden og saml med lidt tempereret chokolade.
  7. Saml to snirkler i en vinkel af 60˚C to gange.
  8. Saml all snirklerne så de inddeler kagen i seks lige store stykker.
  9. Pynt med mere chokoladepynt og hele valnødder.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 2)