Valnøddetærte
Nicolai fra 'Den store bagedyst' lavede denne lækre valnøddetærte i 6. sæson af programmet. Tærten består af karamel, hvid chokoladetrøffel med valnødder og en mørk ganache.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 æg
Karamel
- 30 g usaltet smør
- 60 g piskefløde
- 150 g sukker
Hvid chokoladetrøffel med valnødder
- 75 g usaltet smør
- 115 g piskefløde
- 300 g hvid chokolade
- 175 g valnødder
Mørk ganache
- 100 g fløde
- 100 g mørk chokolade (ca. 65%)
Pynt
- 100 g mørk chokolade (tempereret)
- 60 g hvid chokolade
- 20 g piskefløde
Fremgangsmåde
Mørdej
- Smuldr smør, mel og flormelis sammen og saml det til en mørdej.
- Læg mørdejen i køleskabet eller fryseren og lad den blive kold, før den rulles ud og lægges i en tærteform.
- Stil tærteformen med mørdejen i fryseren til den er kold, hvorefter den bages i en ovn, som er forvarmet til 200˚C. Når tærten sættes ind, skrues der ned til 175˚C. Bag tærten i 25 minutter.
Karamel
- Smelt sukker og vand til karamellen mens tærten bager og kog det, til du har en lys karamel.
- Tag karamellen væk fra varmen og tilsæt fløden under omrøring.
- Skær smørret til karamellen i stykker og rør dem i den varme karamel.
- Når tærten kommer ud af ovnen, hældes karamellen i tærtebunden, og tærten sættes i fryseren.
Ganache
- Lav en mørk ganache ved at varme fløden og røre chokoladen ud i den varme fløde.
- Hæld ganachen i et kornet og læg det til side.
Hvid chokoladetrøffel
- Til den hvide trøffel varmes smør, fløde og chokolade i et vandbad. Når det er rørt sammen tages halvdelen af trøffelmassen fra.
- Bland de hakkede valnødder i trøffelmassen og fordel den i tærten.
- Brug den sidste halvdel af trøffelmassen uden valnødder til at sikre en blank og jævn top på tærten.
Samling af tærten
- Stil tærten i fryseren og når toppen er fast, hældes den mørke chokoladeganache ud på toppen af tærten i et tyndt lag.
- Brug den hvide ganache som du har i et kornet til at lave cirkler oven på tærten. Start ved kanten.
- Træk en kødnål eller lignende fra centrum af tærten til kanten af tærten så du markerer tærten i seks lige store stykker.
- Træk en kødnål eller lignende fra kanten af tærten til centrum af tærten så du markerer tærten i tolv lige store stykker.
- Temperer chokoladen og lav seks store chokoladesnirkler.
- Læg to snirkler over for hinanden og saml med lidt tempereret chokolade.
- Saml to snirkler i en vinkel af 60˚C to gange.
- Saml all snirklerne så de inddeler kagen i seks lige store stykker.
- Pynt med mere chokoladepynt og hele valnødder.