Vandbakkelser med amarena-råcreme

Lækre og luftige vandbakkelse fyldt med råcreme med aromatiske amarena kirsebær, som skuespiller Trine Pallsen lavede i Den store Juæebagedyst 2012. En sikker vinder, når der kommer gæster på besøg, som skal forkæles. Lav hellere rigeligt så du ikke løber tør!

Trine Pallesens luftige vandbakkelser med amarena-råcreme. (© DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 12 pers.

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2,5 dl mælk

  • 100 g smør

  • 120 g mel

  • 2 stk. æg

  • 2 knivspids kardemomme

Amarena-Råcreme

  • lidt sukker (efter behag)

  • 2 stk. past. æggeblomer

  • 2 dl fløde

  • lidt saft fra amarena-kirsebær

Fremgangsmåde

Vandbakkelser: Giv mælk og smør et opkog. Tag af varmen og tilsæt mel og kardemomme. Rør med et piskeris til en melbolle og lad det køle af til det er fingervarmt. Pisk æggene i et af gangen med et piskeris til dejen er glat.

Sæt af på bageplade med en sprøjtepose og bag i ca. 20 min ved 200 grader, til de er let gyldne. Hold ovnen lukket under hele bagningen! Stil dem køligt.

Amarena-råcreme: Lav en æggesnaps af 2 æggeblommer og sukker. Pisk 2 dl. fløde til flødeskum og bland med æggesnapsen. Smag til med saft fra Amarena-kirsebær og sprøjt cremen ind i vandbakkelserne med en tyl og en sprøjtepose. Server straks.