Mohammeds flotte vandmelonkage, der også i snittet ligner en lækker og moden melon. (©DR)

Vandmelon-kage

I Den store Bagedyst 2016 skulle deltagerne bl.a. lave kager med overraskelser indeni. Mohammed bagte denne sjove vandmelon kage, der både udformes og males som en vadmelon, men som overraskelse indeni også har et snit som en lækker og moden melon.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Red velvet bunde

  • 4 stk. æg
  • 2 spsk. kakao
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. olie
  • 2 tsk. eddike
  • lidt rød pastafarve
    (til passende rød farve)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • 6 dl kærnemælk

Rød og hvid smørcreme

  • 500 g sukker
  • 2 dl vand
  • 4 stk. past. æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 750 g smør
  • 2 stænger vanilje
  • lidt rød pastafarve.

Fondant

  • 120 g skumfiduser
  • 30 g vand
  • 450 g flormelis
  • 2 spsk. olie

Dekoration

  • lidt lysegrøn pastafarve
  • lidt mørkegrøn pastafarve

Fremgangsmåde

  1. Red Velvet bunde:
    Sigt mel, bagepulver, kakao og vaniljekorn sammen. Pisk sukker og æg sammen i en stor skål. I en anden skål blandes olie, eddike og frugtfarve og rør i æggene. Tilsæt melblandingen skiftevis med kærnemælk og bland det hele godt sammen. 
  2. Hæld dejen i en springform, og bag den ved 175 grader, til den er fast, og er ikke hænger dej ved en strikkepind (ca. 45-60 min.). Når bunden er kølet helt af deles de i tre. Den øverste kagebund skæres til så den for en runding på toppen.
  3. Rød og hvid smørcreme:
    Sukker og vand kommes i en gryde og koges op 120 grader - det tager en 5-10 minutter, Tjek evt. temperaturen med et sukkertermometer. 
  4. Pisk æggehviderne indtil de danner bløde spidser. Tilsæt flormelis og pisk videre til en hård marengs, ca. 5 min. Mens der stadig piskes ved høj hastighed hældes den kogende sirup nu ned langs kanten af skålen med hviderne i en tynd stråle. Når al sirup er tilsat piskes videre indtil cremen er kølet af, ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt herefter smørret lidt ad gangen imens det piskes. Del portionen i to skåle og rør lidt rød pastafarve i den ene, så du har en rød og en hvid smørcreme.
  6. Saml kagen ved at fylde den røde smørcremen imellem hvert lag af de tre bunde. Smør et tykt lag af den hvide smørcreme på ydersiden af de røde bunde.
  7. Fondant:
    Kom skumfiduserne op i en skål sammen med olie og vand. Smelt skumfiduserne i mikroovn. Sørg for at de er helt smeltede og der ingen klumper er i. Tag dem ud og rør ¾ af flormelis med en håndmixer.
  8. Hæld resten af flormelis'en ud på bordet og ælt det hele rigtig godt sammen. Fondanten har godt af at hvile lidt på køl. Når det er gjort rulles fondanten ud, og kagen beklædes med fondant.
  9. Dekoration:
    Juster pastafarverne med lidt vand og mal først fondanten med den lysegrønne farve. Mal derefter mørkegrønne striber med den anden farve (smør gerne lidt ud), således at kagen kommer til at ligne en vandmelon. 
  10. Anretning:
    Smuldr evt. noget chokoladekage på dit kagefad så det ligne jord og pynt evt. med vandmelon slik. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 2