Vandmelon salat med græskarkerner og fetaost. (©DR)

Vandmelon salat

Vandmelon, feta og græskarkerner. Lyder simpelt, men det er opskriften på den skønneste, sommerlige salat.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule god flagesalt
    (fx Maldon salt)
  • 0,5 stk. vandmelon
    (helst uden sten)
  • 0,5 pakke fetaost
  • 1 smule ahornsirup
  • 1 stk. lime eller citron
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Græskarkernerne ristes gyldne og sprøde i olie og salt. Vandmelonen skæres i mundrette stykker og lægges på et fad. Fetaosten smuldres eller skæres i stykker og fordeles over vandmelonen. 

  2. Dryp med ahornsirup, lidt olie, citrussaft fra enten en lime eller citron og drys med friskkværnet sort peber. Når græskarkernerne er færdige køles de af, hvorefter de fordeles over salaten lige før den serveres.