(©DR)

Vegansk kage med jordbær og sojafløde

Vegansk kage inspireret af rødgrød med fløde med spiselige blomster og masser af lækre bær.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej m. mandelmel

  • 250 g mel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 150 g plantebaseret smør
  • 3 spsk. vand

Jordbær/hindbær kompot

  • 400 g jordbær
  • 100 g hindbær
  • 2 stk. citron
  • 200 g sukker
  • 10 g pektin

Sojamousse

  • 1 dl sojamælk alpro
  • 1 stk. vaniljestang
  • 30 g rørsukker
  • 200 g soja fløde alpro
  • 50 g vaniljeyoghurt alpro
  • 1 brev vegegel

Pynt

  • Jordbær til pynt
  • Hindbær til pynt
  • Kirsebær til pynt
  • Blåbær til pynt
  • Spiselige blomster
  • 200 g hvid chokolade
    (vegansk)

Fremgangsmåde

Mørdej m. mandelmel

  1. Rør mel, mandelmel, et nip salt og flormelis sammen.
  2. Smuldr det kolde smør i melet, indtil der ikke er store klumper af smør mere.
  3. Hæld 3 spsk. vand i, og pisk kort til massen er ensartet
  4. Rul mørdejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og læg på frys i 10 min.
  5. Læg den kolde mørdej over tærteformen m. løs bund (24 cm)
  6. Tryk mørdejen godt ind ad siderne, så du undgår, at dejen falder sammen under bagning.
  7. Blindbag med tørrede kikærter, fordel på bagepapir ovenpå tærten.
  8. Bag først i ovnen på 180 grader i 14 min. Fjern derefter kikærterne og bag yderligere i 11 min.
  9. Sæt kagen på frys uden at fjerne tærteringen.

Jordbær/hindbær kompot

  1. Kog jordbær, hindbær og 100 g sukker op med en smule vand.
  2. Lad det simre i 10 min. til de er godt møre.
  3. Fjern gryden fra blusset og stavblend fint.
  4. Rør 100 g sukker sammen med pektin.
  5. Tilsæt sukker og pektin til kompotten, og kog op til det tykner.
  6. Lad det koge i yderligere 10 min.
  7. Hæld det i en frysepose og læg på frys i 15 min. til det er blevet helt tykt.

Vaniljemousse

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Hæld 1 spsk. sukker over og mas kornene ind i sukkeret, så de ikke klumper.
  2. Kog sojamælk op med vaniljesukkeret, stangen og 1 brev vegegel. Pulveret skal opløses godt i mælken, inden det koges op.
  3. Pisk konstant, indtil massen koger op og fjern derefter fra blusset.
  4. Hæld i en frysepose og på køl i 15 min.
  5. Pisk sojafløden op, til den bliver stiv.
  6. Vend vaniljeyoghurten godt rundt i fløden.
  7. Vend flødemassen i den tykke mælkecreme ad flere omgange, så det bliver rørt godt ud.

Samling af kagen

  1. Fordel 5 dl af jordbær/hindbær kompotten i tærten, og stil på frys i 20 min til det trækker hinde.
  2. Fordel vaniljemoussen over kagen og glat den ud til en helt jævn overflade.
  3. Sæt kagen på frys i 15 min.
  4. Befri tærten fra formen ved at skubbe den løse bund op.
  5. Skær frugt og pynt i en måneform rundt langs kanten af kagen.
  6. Temperer den hvide chokolade og lav tynde snirkler, som placeres i midten af kagen.