(©DR)

Vegansk Månetærte

Prøv kræfter med denne veganske månetærte med smag af mango, lime og chokolade.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Tærtebund

  • 50 g usaltede peanuts
  • 50 g cashewnødder
  • 220 g havregryn
  • 280 g bløde, tørrede dadler

Mangomasse

  • 600 g silketofu
  • 500 g moden mango
  • 160 g agavesirup
  • 60 g maizena
  • 6 spsk. limesaft
  • 40 g kokosolie
  • 2 spsk. vanilje

Mørdej

  • 230 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 100 g vegansk smør
  • 4 spsk. havremælk
  • Hvid, sort, blå, grøn og gul pastafarve

Chokoladeganache

  • 200 g 70% mørk chokolade
  • 2 dl vegansk fløde

Pynt

  • Tørrede blomster
  • Pyntes med guldglimmer

Fremgangsmåde

Tærtebund

  1. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen ikke vil binde sammen.
  3. Spray et tærtefad med sprayfedt og fordel massen. Sørg for at presse dejen godt op ad siderne.
  4. Stil til side.

Mangomasse

  1. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.
  2. Hæld over bunden og bag i ca. 35 minutter ved 180 grader.
  3. Lad tærten køle.

Mørdej

  1. Smuldr mel, sukker og smør sammen til noget, der ligner savsmuld.
  2. Tilsæt lidt havremælk for at samle dejen.
  3. Ælt ikke dejen. Den skal kun lige samles.
  4. Rul dejen tynd og læg den på køl.
  5. Når dejen er kølet ned, skæres den ud i den ønskede form og bages i ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
  6. Mal mørdejen som du ønsker.

Chokoladeganache

  1. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde.
  2. Hak chokolade fint.
  3. Hæld fløden over chokoladen og rør til det samler sig.
  4. Hæld det over den kolde tærte.
  5. Pynt med tørrede blomster og guldglimmer.