Frisk slaw af sukkerroer er en anderledes og lækker salat. (©DR)

Vegansk roe-slaw

I tema-lørdagen 'Vi elsker Falster' lavede kok Søren Ejlersen denne opskrift på en slaw af sukkerroe, som vendes i en vegansk dressing af bl.a. ingefær, citron og soya. Server som en frisk salat til andre retter.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dressing

  • ca. 30 g ingefær
  • 1 stk. citron, saft heraf
  • 1,5 dl shoyo soja
  • 2 tsk. rørsukker
  • 0,5 dl sesamolie

Grønt

  • 1 stk. sukkerroe
  • evt. frisk kål som hvidkål, savojkål eller spidskål.

Fremgangsmåde

  1. Dressing:
    Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend til den har en jævn og ensartet konsistens. Smag til.
  2. Grønt:
    Skræl sukkerroen og riv den groft. Snit evt. andre kåltyper fint, og vend begge dele sammen med dressingen. Server.