Is behøver ikke være lavet af fløde, men smager også dejligt lavet på tofu, hvorfor den er egnet til veganere. (©DR)

Vegansk tofu-is med karamel

På Falster lavede kok Søren Ejlersen denne lækre og anderledes opskrift på en karamelis, lavet af tofu og soyamælk. Opskriften stammer fra tema-lørdagen ' Vi elsker Falster'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g silken tofu
    (kan købes i asiatiske forretninger)
  • 7,5 dl rismælk eller soyamælk
  • 250 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Blend tofuen, til den har en fin og cremet konsistens. 
  2. Kom sukkeret på en pande, og lad det karamellisere – pas på, at det ikke brænder på!
  3. Bland karamel og ris- eller sojamælk sammen.  
  4. Kom tofu og karamelblandingen i en ismaskine, og lad den køre, til du har en iskold vegansk tofu-is.