(©DR)

Veganske frikadeller med vegansk raita

Veganske frikadeller lavet på courgette (squash) og porrer serveret med en nem og lækker raita.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Veganske frikadeller

  • 2 store courgetter
    (squash)
  • 2 porrer
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 1 spsk. finthakket grøn chili
  • 1-2 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. gurkemeje
  • Salt og peber
  • 200 g kikærtemel
  • 1-2 dl vand
  • Olie til stegning

Vegansk raita

  • 4-5 dl vegansk yoghurt
  • 1 agurk
  • 8 små cherrytomater
  • 1 grøn chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. hakket koriander
  • 1 spsk. hakket mynte
  • 1 tsk. spidskommen
  • Limesaft efter smag
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Veganske frikadeller

  1. Courgetterne rives på den grove side af råkostjernet. Porrerne renses grundigt, den grønne top skæres fra og resten flækkes og skæres i helt tynde skiver. Løg og hvidløg hakkes ret fint og sauteres sammen med porrerne i olie på en pande til det hele er faldet sammen. Sæt det til side.
  2. Hak koriander, og chili og riv ingefær fint. Kom de revne courgetter i en stor skål sammen med de svitsede løg, hvidløg og porrer. 
  3. Tilsæt chili, ingefær og krydderier. Drys kikærtemelet over og rør blandingen sammen.
  4. Tilsæt vand undervejs, men pas på "farsen" ikke bliver for tynd. Varm mere olie op på panden og kom store skefulde af farsen på panden, som til frikadeller. De bliver ikke helt så høje, som en almindelige frikadelle.
  5. Steg dem roligt ved middelvarme og vend dem, når de er gyldne. Der vil nok ikke være plads på panden til dem allesammen, så steg dem i hold, og opbevar de færdige i en lun ovn.
  6. Server en raita til og en god blandet salat.

Vegansk raita

  1. Dræn evt. den veganske yoghurt i en sigte foret med ostelærred eller et kaffefilter.
  2. Riv agurken på den grove side af rivejernet. Pres så meget væde ud af den revne agurk som muligt. 
  3. Skær cherrytomaterne i kvarte. Bland alle ingredienserne sammen med yoghurten og smag til med salt og peber og limesaft.