Tidsforbrug:... Mængde: 4 pers.
Ingredienser
Gulerods"pølse"
- •
8 store, lige gulerødder
- •
1 l grøntsagsbouillon
- •
2 tsk. liquid smoke
- •
1 spsk. mild paprika
- •
1 tsk. muskat
- •
1 tsk. ingefær
- •
1 tsk. stødt peber
- •
2 tsk. hvidløgspulver
Svampeketchup
- •
150 g shitake-svampe
- •
1-2 skalotteløg
- •
1 spsk. olie
- •
2 spsk. koncentreret tomatpure
- •
2-3 spsk. sherryvineddike
- •
1 spsk. farin (efter smag)
- •
1 knivspids chiliflager
- •
Evt. En smule vand
- •
En smule salt
- •
En knivspids peber
Vegansk Tartarsauce
- •
2,5 dl vindruekerneolie
- •
1,2 dl sojamælk
- •
1 spsk. citronsaft
- •
1 spsk. æbleeddike
- •
Salt og peber
- •
1 spsk. finthakkede cornichoner
- •
1 spsk. finthakket skalotteløg
- •
1 spsk. finthakkede kapers
- •
2 spsk. finthakket persille
Derudover
- •
Sennep efter eget valg
- •
Rå + ristede løg
- •
Pølsebrød efter eget valg
Fremgangsmåde
Gulerods"pølser"
Skræl gulerødderne og skær dem evt. til i enderne, så de ser lidt "pølse-agtige" ud.
Kog bouillonen op med de øvrige ingredienser i en gryde, der også kan rumme gulerødderne. Kog gulerødderne til de giver efter når man stikker i dem med en kniv, men endelig ikke helt gennemkogte.
Tag dem op af bouillonen og sæt dem til side. Kog bouillonen ind til det kvarte.
Steg gulerødderne på en grillpande, mens de jævnligt glaseres med den indkogte fond.
Kom "pølserne" i pølsebrød og garnér dem.
Svampeketchup
Hak svampene fint og steg dem i olien sammen med finthakket skalotteløg, til alt er mørt. Tilføj koncentreret tomatpuré, vineddike, farin, chili og lidt vand og lad blandingen koge sammen. Smag til og lad den køle af.
Vegansk tartarsauce
Kom olie, soyamælk, citronsaft, æbleeddike og salt i blenderen og lad det stå i 2 minutter. Blend derpå i høj hastighed i 30 sekunder. Skrab siderne ned og blend yderligere i 30 sekunder.
Bland finthakkede cornichoner, kapers, og persille i og smag til med peber og evt. lidt sukker.