(©DR)

Vegetar bolognese

Kok Anders Vald har lavet denne lækre italienske klassiker i en vegetarisk udgave. Du kan servere bolognesen med almindelig pasta eller lave pasta af squash ved at snitte disse meget tyndt på langs og koge dem i letsaltet vand.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g vegetabilsk protein eller sojagranulat
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 75 g Finthakket løg
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 60 g hakkede Karl johan svampe
  • 80 g hakket bladselleri
  • 80 g hakket fennikel
  • 2 spsk. hakket timian
  • 2 spsk. hakket rosmarin
  • 2 tsk. knuste chiliflager
  • 2 tsk. kosher salt
  • 100 g tomatpuré
  • 800 g cherrytomater i både
  • 30 g revet parmesan
  • 1 spsk. gærflager

Fremgangsmåde

  1. Udblød det vegetabilske protein efter anvisningerne på pakken. Dræn bagefter overskydende væde fra. 
  2. Opvarm en god sjat olivenolie i en støbejernsgryde eller anden tykbundet gryde ved middelhøj varme.
  3.  Kom vegetabilsk protein, løg, hvidløg, karljohansvampe, blegselleri og fennikel i gryden, og steg under jævnlig omrøring, til grøntsagerne er let gyldne og begynder at blive bløde, 5-7 minutter. Skru evt. lidt ned for varmen undervejs, og rør konstant, hvis det vegetabilske protein begynder at brænde fast i bunden.
  4.  Krydr med timian, rosmarin, røde peberflager og salt.
  5.  Rør forsigtigt tomatpuréen i, og derefter de hakkede tomater, parmesan og gærflager.
  6.  Skru ned på middellav varme, læg låg på, og lad det simre, til saucen er kogt lidt ind og aromaerne blandet, ca. 15 minutter. Rør af og til undervejs. 
  7. Servér med kogt pasta til.