Vegetar bolognese
Kok Anders Vald har lavet denne lækre italienske klassiker i en vegetarisk udgave. Du kan servere bolognesen med almindelig pasta eller lave pasta af squash ved at snitte disse meget tyndt på langs og koge dem i letsaltet vand.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g vegetabilsk protein eller sojagranulat
- Ekstra jomfruolivenolie
- 75 g Finthakket løg
- 1 spsk. finthakket hvidløg
- 60 g hakkede Karl johan svampe
- 80 g hakket bladselleri
- 80 g hakket fennikel
- 2 spsk. hakket timian
- 2 spsk. hakket rosmarin
- 2 tsk. knuste chiliflager
- 2 tsk. kosher salt
- 100 g tomatpuré
- 800 g cherrytomater i både
- 30 g revet parmesan
- 1 spsk. gærflager
Fremgangsmåde
- Udblød det vegetabilske protein efter anvisningerne på pakken. Dræn bagefter overskydende væde fra.
- Opvarm en god sjat olivenolie i en støbejernsgryde eller anden tykbundet gryde ved middelhøj varme.
- Kom vegetabilsk protein, løg, hvidløg, karljohansvampe, blegselleri og fennikel i gryden, og steg under jævnlig omrøring, til grøntsagerne er let gyldne og begynder at blive bløde, 5-7 minutter. Skru evt. lidt ned for varmen undervejs, og rør konstant, hvis det vegetabilske protein begynder at brænde fast i bunden.
- Krydr med timian, rosmarin, røde peberflager og salt.
- Rør forsigtigt tomatpuréen i, og derefter de hakkede tomater, parmesan og gærflager.
- Skru ned på middellav varme, læg låg på, og lad det simre, til saucen er kogt lidt ind og aromaerne blandet, ca. 15 minutter. Rør af og til undervejs.
- Servér med kogt pasta til.