Vegetarisk boller i karry er fuld af smag. Prøv den på en kødfri dag. (©DR)

Vegetariske boller i karry med grønsagsbulgur

En vegetarisk udgave af klassikeren boller i karry. Her laves bollerne af polenta og knoldselleri og serveres med en grøntsagsbulgur fuld af krydderurter. En frisk og anderledes ret. Opskriften stammer fra DRKs Kogeskole .

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grøntsagsbulgur

  • 350 g grov bulgur
  • 4 dl vand
  • 2 løg, gerne rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 frisk chili
  • 1 lille bundt basilikum
  • 1 lille bundt persille
  • 500 g tomater
  • 100 g bladselleri
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber

polentaboller

  • 7 dl vand
  • 200 g polenta
  • 200 g knoldselleri
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Karrysauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. karry
  • 5 dl vand
  • 2 cm frisk ingefær
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • lidt salt

Fremgangsmåde

Grønsagsbulgur

  1. Kog bulguren i 4 dl vand i en gryde og lad dem trække til de har opsuget al vandet.  
  2. Hak løg og hvidløg. Skær selleri i små tern og chili i skiver. Skyl og hak persille og basilikum. Fjern de groveste stilke og hak resten fint. Skær tomaterne i små tern.  
  3. Svits løg, hvidløg og selleri i olie i en stor gryde. Tilsæt krydderurter, alle tomater og spidskommen kog det hele godt igennem. 
  4. Vend bulguren med grønsagerne og lad det hele simre under låg til bulguren er mør. Rør af og til og smag til med salt og peber.  

Polentaboller

  1. Kog vandet op i en gryde. Pisk polentamelet i vandet med et piskeris. Kog forsigtigt ved lav varme, til grøden tykner. Lad den simre 5 minutter under låg og rør af og til.  
  2. Skræl sellerien og riv den groft. Svits den i olien på en pande til de er mør. Rør selleri i polentaen og smag til med salt og peber.  
  3. Lad polentaen køle lidt af, til du kan røre ved den med hænderne. Form 20 boller med hænderne. Kom evt. lidt vand på hænderne så bollerne bliver glatte i overfladen. Læg bollerne i en bredbundet gryde.  
  4. Lun bollerne med lidt vand i bunden, under låg, lige inden servering.  

Karrysauce

  1. Hak løg og hvidløg og skær æblet i tern. Svits dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt karry og rist et øjeblik. Hæld vand ved og tilsæt fintrevet ingefær. Lad det hele simre ca. 15 minutter til alt er mørt. 
  2. Blend saucen med yoghurt og smag til med salt.  
  3. Servér polentabollerne med grønsagsbulgur og karrysauce.  

  • Tip : Mængden af chili i grønsagsbulguren afhænger af styrke og hvor stærkt retten skal være.