Kikærter både mætter og smager himmelsk. (©DR)

Vegetarisk grøntsagsret med kikærter

Her er en lækker vegetarisk ret, der mætter, som var der kød i den, men proteinet kommer i stedet fra kikærter og hytteost. Retten er fuld af smag og kan varieres i det uendelige efter sæsonens og dine favoritgrøntsager. Denne opskrift stammer fra programmet 'Spis og spar'.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

    • 500-600 g blandede grøntsager
      (for eksempel: Rødløg, forårsløg, courgetter, peberfrugt, champignon, fennikel, blomkål, rødbeder etc.)
    • 2 dåser hakkede tomater
    • 2 spsk. olivenolie
    • 3 kvist frisk timian
    • 1-2 tsk. paprika
      (efter smag)
    • salt og friskkværnet peber
      (efter smag)

    Kikærter

    • 2 dåser forkogte kikærter
      (drænede)
    • 3-4 fed hvidløg
    • 2-3 spsk. olivenolie
    • salt og peber

    Servering

    • 200 g hytteost til servering
    • 1 bakke spæde spinatblade til servering

    Fremgangsmåde

    1. Alle grøntsager skæres i grove stykker (så det skal have samme tilberedelsestid) og vend sammen i en stor skål.
    2. Bland med de hakkede tomater, timian, paprika, lidt olivenolie og salt og peber, og vend sammen med grøntsagerne. Smag det hele godt til - der skal være ca. så meget væde, at grøntsagerne er halvt dækket.
    3. Fordel blandingen i en dyb bradepande og sæt den ovnen uden låg ved 180 grader. Afhængigt af hvor store stykker det hele er skåret i, bages det til alt er mørt, men stadig har lidt bid (ca. 30-45 min.).
    4. Lav en hvidløgolie ved at rive hvidløgsfedene fint og blande dem med et par spsk. olivenolie. Kikærterne drænes for væde og vendes på en varm pande med hvidløgsolie, salt og peber.
    5. Alle grøntsagerne vendes med 1 håndfuld spinat og anrettes i et stort fad og overhældes med kikærterne. Drys resten af spinaten ud over det hele og servér hytteosten i en skål ved siden af.

    • TIP: Nyd evt. retten med groft brød til. Skulle der være rester tilbage, er det oplagt at blende hele molevitten groft til en tomatsauce fyldt med grøntsager. Brug den til for eksempel pizza, kylling eller fisk.