Erstat kødet med linser og få en lækker, vegetarisk pastaret. (©DR)

Vegetarisk pastaret - klassisk kødsauce uden kød

Jesper Vollmer lavede i programmet 'Spis og Spar' denne opskrift på kødsauce uden kød. Kødet er erstattet af linser, og tanken er, at man ellers laver sin kødsauce, som man plejer. Hver familie - sin opskrift på kødsauce, og derfor er dette ikke en decideret opskrift, men der er derimod plads til, at I laver jeres egen variant.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 250 g røde, grønne eller brune linser
    (Erstatter 500 g hakket oksekød)
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. gulerod
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. oregano
    (Eller basilikum eller anden krydderurt)
  • 2 dl vand
    (eller bouillon)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, gulerod, hvidløg og evt. andre grøntsager, som I har liggende, fint.

  2. Varm olivenolien op i en gryde og steg de hakkede grøntsager let, uden de tager farve. Tilsæt linserne og rør godt.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad minimum retten koge i 45 minuttter, som er den kogetid linserne kræver for at blive møre.

  4. Linserne suger deres egen vægt i væde. Justér undervejs med væde, da de suger hele tiden. Smag til med salt og peber og krydderier.

    TIP: Server pastasaucen med friskkogt pasta og parmesanost.