(©DR)

Vegetarisk tikka masala

Kok Anders Vald har lavet denne lækre indiske ret i en vegetarisk udgave. Du får masser af varme krydderier og cremet sauce.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Sauce

  • 150 g hakkede løg
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 40 g revet ingefær
  • 2 g garam masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt paprika
  • ½ tsk. knust chili
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 dl hakkede flåede tomater
  • 3 dl kokosmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 2 spsk. agave sirup
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon

Grøntsager

  • 240 g kogte kikærter
  • 150 g rød peber skåret i tern
  • 150 g gulerødder i tern
  • 150 g aubergine i tern
  • 50 g lyse rosiner eller figner
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Sauce:

  1. Løg, hvidløg og ingefær sauteres af i olivenolie
  2. Tilsæt krydderier og vend godt sammen. Det er vigtigt at krydderierne ikke brænder på og bliver bitre.
  3. Hæld nu de resterende ingredienser i gryden og kog saucen igennem ved lav varme i ca. 20 minutter, inden den blendes helt glat med en stavblender.

Grøntsager:

  1. Kikærter og grøntsager ristes af på panden, så de bliver gyldne. 
  2. Krydres med salt og peber, og bages færdige i ovnen ved 200 gram i cirka 10 minutter. 
  3.  Grøntsagerne vendes herefter i saucen. 
  4. Server gerne Tikka Masala med ris, sprøde papadoms, skiver af mango og masser af frisk koriander.