Sunde og grønne æggewraps er et lækkert vegetarisk måltid. (©DR)

Vegetariske æggewraps med grønne deller

Familien Rasmussen vandt konkurrencen i Maddysten om at lave den bedste vegetarret, med disse lækre æggewrapps med grønne deller af bl.a. edamamebønner, broccoli og parmesanost. De sunde æggewraps er fuld af smag og det perfekte valg til en kødfri aften, som med garanti vil gøre op med fordommen om at vegetarmad er kedeligt!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Æggewraps

  • 6 æg
  • 1-1 1/2 dl mælk
  • 2 spsk. loppefrøskaller
    (HUSK)
  • salt og peber efter smag
  • 1 håndfuld hakket persille

Grønne deller

  • 200 g edamanebønner
  • 100 g broccoli
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 35 g parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 5 spsk. hvedemel
  • groft salt og peber efter smag
  • olie til stegning

Syrlig kål

  • 1/2 spidskål
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 1 granatæble
  • 1/2 -1 citron, saft heraf
  • 1 tsk. sukker

Sprøde kikærter

  • 1 dåse forkogte kikærter
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • olie til stegning

Haydari

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 250 g god feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 citron, saft heraf
  • salt og peber efter smag

Chilidip

  • 2-3 stk. røde chili
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1/2 citron, saft heraf
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft med grill.

Æggewraps

  1. Pisk alle ingredienserne sammen. Lad blandingen hvile i ca. 10 minutter, så HUSK’en kan gøre sit arbejde. 
  2. Dernæst steges blandingen som pandekager på en pande med lidt olie.

Grønne deller

  1. Blend edamamebønner, broccoli og bredbladet persille semi-fint sammen - der må stadig gerne være lidt større stykker tilbage. 
  2. Riv parmesan og hvidløg og bland de resterende ingredienserne sammen og rør godt. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
  3. Form farsen med en ske og håndfladen til små deller og steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande ved middel varme.

Syrlig kål

  1. Snit spidskålen og rødløget fint, og hak bredbladet persille groft.
  2. Rul granatæblet på bordet, halvér det og bank kernerne ud i en skål med bagsiden af en ske. Tilsæt 2/3 af kernerne til kålen og gem evt. resten til pynt.
  3. Bland citronsaft og sukker og hæld over kålen. ’Kram’ kålen med hænderne, så det hele blandes godt.

Sprøde kikærter

  1. Dræn kikærterne, skyld dem under koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  2. Steg kikærterne sprøde ved middel-høj varme i godt med olie og krydderierne.

Haydari

  1. Skær peberfrugterne i kvarte og bag dem i ovnen med skindsiden opad i 10-15 minutter, til skallen er godt sort. Efter afkøling pilles det sorte skind af.
  2. Blend alle ingredienser til en ensartet og glat masse og smag til med salt og peber.

Chilidip

  1. Smag på chilierne og bestem om der skal 2 eller 3 til at opnå den ønskede styrke.
  2. Blend alle ingredienser sammen til en ensartet og cremet dip.
  3. Saml alle herligheder i æggewrappen og nyd et smagfuldt og sundt vegetarisk måltid. Velbekomme!

Opskriften findes i samlingen

Maddysten