Sammensætningen af friske brombær og lækre italienske oste gør denne vegetarpizza til noget helt særligt. (©DR)

Vegetarpizza med brombær og oste

I Den store Bagedyst 2017 bagte Lisette denne smukke og lidt anderledes vegetarpizza med masser af smag. Pizzaen toppes med søde og syrlige brombær og tre slags cremede og salte oste i et lækkert match. Server for hele familien på en kødfri dag.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl vand
    (lunkent)
  • 30 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel tipo 00

Fyld

  • 30 stk. brombær
  • lidt olivenolie
    (til pensling)
  • 2 dl revet parmesan
  • 2 dl bøffelmozzerella
  • 2 dl ricottaost
  • 1 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

Dej

  1. Tænd ovnen på 220ºC
  2. Sigt mel og salt i en bunke på bordet og lav en fordybning midt i. Opløs gæren i vandet, hæld det i fordybningen og bland sammen. Ælt godt til dejen er blød og elastisk. Del dejen i to og form hver del til en kugle. Skær et kryds i toppen og stil dem i skåle dækket med film. Lad hæve så længe som muligt.

Fyld

  1. Mos halvdelen af brombærrene med en gaffel til en puré.
  2. Rul dejene ud til to pizzabunde og pensl med olivenolie. Smør ligeledes brombærpuréen på pizzabundene, og fordel parmesan, mozzarella og ricottaost på bundene. Drys med snittet forårsløg og drys med hele friske brombær.
  3. Bag pizzaerne i ovnen i 8-10 minutter. Drys med frisk basilikum inden servering.