Anret din chokolademousse i fine glas og forkæl familie og venner med en intens chokoladedessert. (©DR)

Verdens bedste chokolademousse

Det her er verdens bedste chokolademousse - i hvert fald hvis man spørger Adam Aamann, der lavede den lækre dessert i Madmagasinet om chokolade. Adam har en stor kærlighed til den mørke chokolade, og i denne opskrift lader han den intense chokoladesmag komme til sin fulde ret. Til at give chokoladen modspil pyntes chokolademoussen også med friske og syrlige bær, den toppes med mild og letpisket fløde og pyntes til sidt med fine chokoladerør. Et sødt punktum på en god middag.

Chokolademoussen skal sætte sig på køl i min. 3 timer og gerne natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 5 pers.

Ingredienser

Chokolademousse

  • 130 g mørk chokolade, 65%
  • 100 g past. æggeblommer
  • 100 + 20 g sukker
  • 160 g past. æggehvider
  • evt. 2 spsk. rom, whiskey eller cognac

chokoladerør

  • 100 g mørk chokolade

servering

  • 120 g blåbær
  • 2,5 dl piskefløde
  • 4 spsk. kakaonibs

Fremgangsmåde

Chokolademousse

  1. Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad med simrende vand (ikke kogende). Sluk for blusset og lad chokoladen smelte langsomt.
  2. Pisk de stuetempererede æggeblommer og 100 g sukker hvidt og luftigt i ca. 8-10 min. til det er en tyk skum.
  3. Pisk i en anden skål de stuetempererede æggehvider stive med 20 g sukker til en sej marengs.
  4. Vend først 1/3 del af æggeblomme-massen ned i chokoladen og fordel det godt rundt med et piskeris. Tilsæt derefter resten af æggeblomme-massen i og vend sammen rundt med en dejskraber.
  5. Vend derefter de stive æggehvider i moussen og sørg for, at alt er fordelt, uden det trækker streger. Smag evt. til med spiritus.
  6. Hæld forsigtigt chokolademoussen i en sprøjtepose (kan også hældes direkte i skålene) og fordel moussen i små skåle, glas eller lignende, der rummer ca. 2-2,5 dl. 
  7. Sæt dem på køl i min. 3 timer eller natten over til moussen har sat sig.

Chokoladerør

  1. Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad med simrende vand (ikke kogende). Sluk for blusset og lad chokoladen smelte langsomt.
  2. Fordel den smeltede chokolade i et meget tyndt lag med en metalpalet på bagsiden af en bageplade eller en kold marmorplade, hvid du har sådan en.Lad chokoladen størkne (ca. 25 min.) uden den bliver hård. 
  3. Skrab/træk med paletten i en 45 graders vinkel ind mod dig selv, så der automatisk rulles små rør eller spåner. Læg dem på bagepapir på en tallerken og opbevar dem på køl til de skal bruges.

Servering

  1. Skær blåbærene i halve og fordel dem over chokolademoussen.
  2. Pynt af med letpisket flødeskum, kakaonibs og chokoladerør.
  3. Server.