Prøv en bid af afrika med denne gryderet med kylling. (©DR)

Vestafrikansk kyllingegryde med spinat og paranødder

Kyllingegryden er en variation over en traditionel vestafrikansk hverdagsret. Tang og paranødder er tilsat for at gøre retten ekstra næringsholdig. Retten er velegnet til at spise over flere dage eller fryse ned. Brug også gerne kyllingeskroget til at koge fond eller suppe på.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kyllingegryde

  • 1 hel kylling
    (eller ca. 800 g kyllingefilet)
  • 2 spsk. eddike
  • 2 tsk. salt
  • 3/4 dåse hakket tomat
  • 1 håndfuld tørret tang
  • 1 porre
  • 200 g spinat
  • 4 fed hvidløg
  • 1 glas vand
  • 2 paranødder
  • 50 g hvide, blødgjorte græskarkerne
    (sættes i blød i en skål kogende vand gerne dagen før)
  • ½ spidskommen

Tilbehør

  • 3 madbananer
  • 1 hoved broccoli
  • 6 gulerødder

Fremgangsmåde

Kyllingegryde

  1. Fjern evt. indmad og rengør kyllingen. Skær herefter den hele kylling i mindre stykker. Det er ikke så vigtigt, hvordan kyllingen deles, så længe stykkerne har nogenlunde samme størrelse.
  2. Placer kyllingestykkerne i en tykbundet gryde og tilsæt vand, så alle stykkerne er dækket. Tilføj eddike og salt, og bring gryden i kog under låg. Lad kyllingestykkerne koge i 20 minutter.
  3. Imens blendes græskarkerne, paranødder og halvdelen af porren med et glas vand.
  4. Snit den anden halvdel af porren i mindre stykker, og steg stykkerne i rigeligt med olie på panden. Tilsæt spidskommen og steg porrerne til de er gyldne.
  5. Hæld vandet fra kyllingestykkerne, og steg de halvkogte stykker i olien sammen med porre og spidskommen. Når stykkerne har fået farve tilsættes den blendede masse.
  6. Lad retten simre i ca. fem minutter. Tilsæt herefter tomat og lad retten koge videre i yderligere 15 minutter.

Tilbehør

  1. Skral madbananerne og bring dem i kog i let saltet vand i ca. 20 minutter.
  2. Skær broccoli og gulerødder i grove stykker. Når madbananerne har kogt i 15 minutter dampes broccoli og gulerødder.
  3. Til sidst tilsættes tang og spinat til kyllingegryden, som serveres med kogte madbananer og dampet broccoli og gulerødder.
  • TIP: Rester af retten kan gemmes til dagen efter eller bruges i en hot pot med fond kogt på kyllingeskroget.