Snitter med havtorngelé
Jesper lavede i 6. sæson af 'Den store bagedyst' vesterhavssnitter. Snitterne kombinerer tang og havtorn, og bunden ligner, at den er lavet af sand. Snitten er udformet med udgangspunkt i de klassiske sømærker, der pryder Vestkysten.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbunde
- 100 g sukker
- 50 g hvedemel
- 200 g smør
- 300 g fuldkornstangmel
- 60 g æg
Havtorngelé
- 250 g havtorn
- 150 g sukker
- 50 ml vand
- 1 tsk. agar-agar
Glasur
- 50 ml æggehvider
- 150 g flormelis
- 10 g sukkertang
Fremgangsmåde
Mørdej
- Det kolde smør smuldres i mel og sukker, herefter æltes ægget i, og dejen stilles på køl.
Havtorn gelé
- Havtorn og sukker koges op i 5 minutter. Kog agar-agar og vand op til pulveret er opløst.
- Havtornmassen passeres gennem en sigte og kommes i gryden igen, hvor det bringes i kog, og agar-agar tilsættes.
Samling af kagen
- Udrul den afkølede dej og stik den ud og for de seks forme med dejen. Denne bages ved 220 grader i 8-10 minutter og afkøles derefter.
- Knus sukkertangen og passer den igennem en finmasket sigte.
- Fyld de seks bunde med havtornsgeléen og sæt dem på køl.
- Pisk æggehvider sammen med flormelis til det er hvidt og luftigt.
- Glasuren sprøjtes på i fire diagonale striber ovenpå havtorngeléen, hvorefter den knuste sukkertang drysses på halvdelen af snitten.