Lækre snitter med havtorngelé. (©DR)

Snitter med havtorngelé

Jesper lavede i 6. sæson af 'Den store bagedyst' vesterhavssnitter. Snitterne kombinerer tang og havtorn, og bunden ligner, at den er lavet af sand. Snitten er udformet med udgangspunkt i de klassiske sømærker, der pryder Vestkysten.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbunde

  • 100 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 300 g fuldkornstangmel
  • 60 g æg

Havtorngelé

  • 250 g havtorn
  • 150 g sukker
  • 50 ml vand
  • 1 tsk. agar-agar

Glasur

  • 50 ml æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 10 g sukkertang

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Det kolde smør smuldres i mel og sukker, herefter æltes ægget i, og dejen stilles på køl. 


Havtorn gelé

  1. Havtorn og sukker koges op i 5 minutter. Kog agar-agar og vand op til pulveret er opløst.
  2. Havtornmassen passeres gennem en sigte og kommes i gryden igen, hvor det bringes i kog, og agar-agar tilsættes.  


Samling af kagen

  1. Udrul den afkølede dej og stik den ud og for de seks forme med dejen. Denne bages ved 220 grader i 8-10 minutter og afkøles derefter.
  2. Knus sukkertangen og passer den igennem en finmasket sigte.
  3. Fyld de seks bunde med havtornsgeléen og sæt dem på køl.
  4. Pisk æggehvider sammen med flormelis til det er hvidt og luftigt.
  5. Glasuren sprøjtes på i fire diagonale striber ovenpå havtorngeléen, hvorefter den knuste sukkertang drysses på halvdelen af snitten.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)