Skal du have gæster på besøg? Så kan du kaste dig ud i opskriften på Victorias lækre Lübeckergae. (©DR)

Victorias Lübeckerlagkage

Victoria har fortolket den klassiske Lübeckerkage, og har fyldt sin version med blåbær- og kaffesmag. Kagen er pyntet med bladguld og pynten er dækket med guldstøv.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg

Bunde

  • 65 g sukker
  • 100 g æggeblomme
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g æggehvider
  • en smule kakaonips

Valnøddekrokant

  • 200 g sukker
  • 150 g valnødder

Blåbærmarmelade

  • 150 g blåbær
  • 50 g sukker
  • ½ citron
    (saften herfra)

Kaffemousse

  • 10 blade husblas
  • 140 g sukker
  • 8 æggeblommer
  • 6 dl fløde
  • 1,5 dl strærk kaffe

Marcipankant

  • 300 g lübeckermarcipan
  • 150 g flormelis
  • 30 g glukosesirup
  • 100 g hvid figurmarcipan

Pynt

  • en smule guldglimmer
  • en smule frosne blåbær efter behov og smag
  • en smule valnøddekerner
  • 4 dl stedmoderblomste
  • 4 dl fløde
  • 4-5 blade bladguld

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor.
  2. Kør maskinen til dejen samler sig.
  3. Hæld den ud på en bordplade. Saml dejen med dine hænder, læg den i en frysepose og herefter i fryseren.

Bunde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker.
  2. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  3. Sigt hvedemel og bagepulver i æggeblommerne, og rør rundt.
  4. Vend gradvist og forsigtigt æggehviderne i, så luften bevares.
  5. Tilsæt kakaonips, og rør rundt. 
  6. Kom dejen i en sprøjtepose, eller fordel dejen i to bunde på et stykke bagepapir.
  7. Bag ved 190 grader i ca. 10 minutter. Bundene er færdige, når de er gyldne.
  8. Lad dem køle af.

Mørdejsbunde:  

  1. Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud i to helt flade og tynde bunde, der passer til formen, kagen skal sættes i.  
  2. Bag mørdejsbundene ved 180 grader, til de er gyldne.     
  3. Blåbærmarmelade:  
  4. Kom alle ingredienser i en gryde, og kog det ind til en marmelade.
  5. Lad marmeladen køle af.    

Valnøddekrokant:

  1. Smelt sukkeret på panden ved middelvarme. 
  2. Kom valnødder på panden, og vend det sammen, så alle valnødderne bliver dækket i karamel.
  3. Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.  
  4. Hak de karamelliserede valnødder grove stykker, og stil dem til side.     

Kaffemousse:  

  1. Start med at udbløde husblassen i 10 minutter i koldt vand.  
  2. Lav en stærk espresso, og kom husblassen heri. Køl den af til håndvarm. 
  3. Pisk æggeblommer med sukkeret. 
  4. Pisk fløden til let skum.  
  5. Pisk den håndvarme kaffe i æggesnapsen, og vend denne direkte i den letpiskede fløde.
  6. Tilsæt den hakkede krokant.    

Samling:  

  1. De afkølede mørdejsbunde lægges sammen med blåbærmarmelade mellem på det ønskede serveringsfad.
  2. Sæt en springform om bundende, og brug eventuelt kageplast i kanterne.  
  3. Hæld moussen på mørdejsbunden. Laget skal cirka være 2-3 centimeter.