Victorias Lübeckerlagkage
Victoria har fortolket den klassiske Lübeckerkage, og har fyldt sin version med blåbær- og kaffesmag. Kagen er pyntet med bladguld og pynten er dækket med guldstøv.
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 300 g mel
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 æg
Bunde
- 65 g sukker
- 100 g æggeblomme
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g æggehvider
- en smule kakaonips
Valnøddekrokant
- 200 g sukker
- 150 g valnødder
Blåbærmarmelade
- 150 g blåbær
- 50 g sukker
-
½
citron
(saften herfra)
Kaffemousse
- 10 blade husblas
- 140 g sukker
- 8 æggeblommer
- 6 dl fløde
- 1,5 dl strærk kaffe
Marcipankant
- 300 g lübeckermarcipan
- 150 g flormelis
- 30 g glukosesirup
- 100 g hvid figurmarcipan
Pynt
- en smule guldglimmer
- en smule frosne blåbær efter behov og smag
- en smule valnøddekerner
- 4 dl stedmoderblomste
- 4 dl fløde
- 4-5 blade bladguld
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor.
- Kør maskinen til dejen samler sig.
- Hæld den ud på en bordplade. Saml dejen med dine hænder, læg den i en frysepose og herefter i fryseren.
Bunde:
- Pisk æggeblommer og sukker.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
- Sigt hvedemel og bagepulver i æggeblommerne, og rør rundt.
- Vend gradvist og forsigtigt æggehviderne i, så luften bevares.
- Tilsæt kakaonips, og rør rundt.
- Kom dejen i en sprøjtepose, eller fordel dejen i to bunde på et stykke bagepapir.
- Bag ved 190 grader i ca. 10 minutter. Bundene er færdige, når de er gyldne.
- Lad dem køle af.
Mørdejsbunde:
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud i to helt flade og tynde bunde, der passer til formen, kagen skal sættes i.
- Bag mørdejsbundene ved 180 grader, til de er gyldne.
- Blåbærmarmelade:
- Kom alle ingredienser i en gryde, og kog det ind til en marmelade.
- Lad marmeladen køle af.
Valnøddekrokant:
- Smelt sukkeret på panden ved middelvarme.
- Kom valnødder på panden, og vend det sammen, så alle valnødderne bliver dækket i karamel.
- Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Hak de karamelliserede valnødder grove stykker, og stil dem til side.
Kaffemousse:
- Start med at udbløde husblassen i 10 minutter i koldt vand.
- Lav en stærk espresso, og kom husblassen heri. Køl den af til håndvarm.
- Pisk æggeblommer med sukkeret.
- Pisk fløden til let skum.
- Pisk den håndvarme kaffe i æggesnapsen, og vend denne direkte i den letpiskede fløde.
- Tilsæt den hakkede krokant.
Samling:
- De afkølede mørdejsbunde lægges sammen med blåbærmarmelade mellem på det ønskede serveringsfad.
- Sæt en springform om bundende, og brug eventuelt kageplast i kanterne.
- Hæld moussen på mørdejsbunden. Laget skal cirka være 2-3 centimeter.