Hvis du står og mangler en festligkage til de kommende julehøjtider, så er Victorias White Russian-kage et godt bud. Med smag af fløde, Kahlua og vodka, så er kagen noget af det tætteste, du kan komme på at spise en cocktail. (©DR)

Victorias White russian

Victorias cocktailkage er inspireret af drinken White Russian som består af vodka, Kahlua og fløde. Dette har Victoria lavet til en kage med kaffe- og chokoladebund, vodkamousse og Kahluamousse.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kaffe- og chokoladebund

  • 100 g smør
  • 60 g mørk chokolade
  • 1 dl stærk kaffe
  • 55 g mel
  • 2 æg
  • 140 g sukker

Vodkamousse

  • 3 blade husblas
  • 35 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1,5 dl fløde
  • 1 dl vodka

Kahluamousse

  • 3 blade husblas
  • 35 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1,5 dl fløde
  • 1 dl kahlua

Fremgangsmåde

Vodka-mousse:

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Pisk piskefløden til let skum
  4. Lun vodkaen i en gryde, og udblød husblassen heri.
  5. Vend vodkaen i æggesnapsen.
  6. Vend den piskede fløde i æggespasen.

Kahluamousse:

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Pisk piskefløden til let skum.
  4. Varm Kahluaen op i en gryde, tag den af varmen og udblød husblassen heri.
  5. Vend Kahluaen i æggesnapsen.
  6. Vend den piskede fløde i æggespasen.

Kaffe- og chokoladebund:

  1. Smelt smør, kaffe og chokolade sammen i en gryde.
  2. Bland de øvrige ingredienser sammen – må kun røres – ikke piskes. Der må ikke komme luft i
  3. bunden. Den skal være klæg og tung.
  4. Kom i form, og bag ved 180 grader i 10-15 minutter.
  5. Når bunden er ude af ovnen, prikkes der huller i, og der hældes små stænk af Kahlua udover.
  6. Lad bunden køle helt af.

Samling af kagen:  

  1. Hæld den hvide vodkamousse i formen, og lad den stå og sætte sig en lille smule på køl, mens du laver Kahluamoussen.
  2. Tag formen ud, og hæld Kahluamoussen over.
  3. Prik rene fingre ned i, så farverne marmorer en smule. 
  4. Sænk derover kaffe- og chokoladebunden ned i, og lad det sætte sig på frost. 
  5. Når mousserne har sat sig, vendes kagen ud af formen. 
  6. Pynt af med den ønskede pynt.