Rosas eksotiske kage med frugter som mango, banan og kiwi. (©DR)

Vietnamesisk kage med mango og kiwi

I Den store Bagedyst 2017 bagte Rosa denne smukke og eksotiske kage med mango, som er inspireret af det vietnamesiske køkken. En flot og velsmagende kage til fest og glædelige lejligheder.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mangobunde

  • 300 g mango
  • 350 g brun farin
  • 1 stang vanilje
  • 100 g blødt smør
  • 3 stk. æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 100 g mørk chokolade
  • 125 g cashewnødder

mangomos

  • 425 g mango
  • 250 g banan
  • 1 stk. lime, saft og skal
    (økologisk)
  • 0,25 dl flormelis
  • 1 dl frisk basilikum
  • lidt jalapeno
    (efter smag)

Mørk chokoladeglaze

  • 6 blade husblas
  • 2 dl vand
  • 335 g sukker
  • 225 g mørk chokolade
  • 45 g kakao
  • 1 dl fløde

Jordnøddepynt

  • 2 dl jordnødder
  • 1,5 tsk. acaciehonning
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. frisk koriander

Pynt

  • 150 g hvid chokolade
  • 2 stk. mango

Fremgangsmåde

Mangobunde

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  2. Vaniljesukker, æg, farin og smør piskes til sukkeret er opløst.
  3. Bland mel og krydderier plus nødder og smør i en skål.
  4. Hak mangofrugten groft.
  5. Vend først skålen med mel m.m. i æggemassen, derefter mango.
  6. Fordel dejen i en smurt form 25 cm. i diameter, og bages i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 - 45 min. Afkøles og deles i to.

Mangomos

  1. Hak frisk basilikum groft og blend det med de resterende ingredienser. Dækkes med film og stilles koldt.

Kiwimousse

  1. Husblas kommes i koldt vand.
  2. Kiwi skrælles og skæres i skiver, og koges med sukker, frisk koriander og vand i ca. 5 min. Blendes, sigtes og afkøles helt. 
  3. Husblas opløses i det vand der følger med. Kom lidt af den afkølede kiwisaft i husblassen, og hæld derefter det hele over i kiwien.
  4. Fløden piskes let og lidt røres i kiwimassen. Bland så det hele sammen. Kom lidt grøn frugtfarve i ca. ¾ af moussen, og lad resten være lys. Kom de to farver mousser i to sprøjteposer.

Mørk chokoladeglaze

  1. Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til 104 grader.
  2. Brug piskeris til at smelte chokoladen heri i først og tilsæt dernæst kakao. Tilsæt fløden. Køl massen lidt af ca. 60 grader.
  3. Smelt husblas i massen og sigt den over i en skål. Brug en stavblender i massen et par minutter. Sigt massen og afkøl den færdige glaze til ca. 29 grader.

Jordnøddepynt

  1. Jordnødder hakkes fint og ristes på pande (evt. i lidt kokosolie). Kom akaciehonning på og rist videre. Drys med lidt salt og hakket frisk koriander. Afkøles.

Hvid chokoladepynt og mangoblomster

  1. Temperer den hvide chokolade i mikroovnen til 27-28 grader. Arbejdstemperaturen er 26-27 grader.
  2. Lav chokoladesnirkler på kagefolie.
  3. Skræl mangoen og lav små halvkugler. Skær stjernemønster i disse, læg dem på et fad og film på køl.

Anretning

  1. Læg den ene mangobund i en ren form med kagefolie op ad kanten. Lad der være et slip på ca. 1½ cm fra kagens kant til formens kant. Smør et lag mangomos på bunden.
  2. Fordel den hvide kiwi mousse ovenpå mosen – næsten ud til kanten. Læg den anden bund på og fordel resten af mangomosen.
  3. Drys et tyndt lag jordnøddepynt ovenpå mosen.
  4. Sprøjt den grønne kiwi mousse i rillen omkring kagen og ovenpå, så kagen er helt dækket og plan. Sættes på køl, så den er iskold inden den skal glazes.
  5. Kom den afkølede glaze på i et glat lag. Start med midten og arbejd ud til kanten så hele kagen er dækket.
  6. Sæt den glazede kage på køl inden den pyntes færdig med chokoladesnirkler og mangoblomster. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)