Rosas vietnamesiske butterdejssnacks med rejer smager ligeså dejligt, som de ser ud. (©DR)

Vietnamesiske butterdejssnacks med rejer

Disse små og lune butterdejssnacks med vietnamesisk fyld, bagte Rosa i Den store Bagedyst 2017. Snacks'ne er fyldt med masser af grøntsager, krydderier og tigerrejer og smager dejligt som forret eller til den lille sult.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 275 g koldt hvedemel
    (plus ekstra til udrulning)
  • 1,75 dl vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 250 g koldt smør

Fyld

  • 1 stk. rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 5 stk. okra
  • 1 stk. rød peber
  • 3 stk. rødløg
  • 2 dl bønnespirer
  • 5 stk. citrongræs
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. kokosolie
    (til stegning)
  • 250 g tigerrejer
  • 1 æg
    (til pensling)

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. Koldt mel, vand og salt røres sammen. Kun let og til dejen lige hænger sammen.
  2. Blødgør det kolde smør ved at banke det med en kagerulle – til det har samme konsistens som dejen.
  3. Dejen samles til en kugle, og der rulles 4 flapper ud – lad en forhøjning være på midten. Placer den blødgjorte smørkugle på forhøjningen og fold de 4 flapper henover. Nu har du en dej med samme mængde dej udenom smørret.
  4. Dejen rulles ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm (eller 3 gange så langt som bred). Fold dejen fra enderne og ind mod midten – lig med 4 lag. Stil dejen på køl ca. 15 min.
  5. Rul dejen ud som før og fold i 3 lige store dele – 1/3 henover den næste tredje del og den sidste tredje del henover. Stil dejen på køl ca. 15 min.
  6. Gentag punkt 4 og 5. Dejen stilles på køl til den skal bruges.

Fyld

  1. Start med alt grønt fint.
  2. Varm panden op med kokosolie, og lad hvidløg og chili brunes heri (gem lidt af begge dele til at riste rejer i). Tilsæt resten af grøntsagerne, og lad det brune et par min.
  3. Tilsæt fiskesauce og krydderier. Skru ned for varmen og lad grønsagerne stege færdig til væden er reduceret. Tag grønsagerne af og afkøl dem let.
  4. Kom lidt mere kokosolie på panden – tilsæt chili og hvidløg og til sidst de afpillede rejer. Vend rejerne på panden i ca. 3–5 min. og afkøl let.
Anretning

  1. Opvarm ovnen til 220 grader. Rul butterdejen ud i ca. 4 mm. tykkelse. Lav 16 rektangler af 8 x 9 cm.
  2. Fordel fyldet på de 8 – og slut med en reje i midten.
  3. I de sidste 8 rektangler skæres 1 cm. af på den lange led, og der skæres et ”net” på den lange led. Læg nettet over fyldet og pres rundt i kanten med en gaffel, så de to lag hænger sammen.
  4. Pensl pakkerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15–25 min., til de er gyldne og bagt i bunden.
  5. Afslut med en reje på toppen og rismarksurt som pynt. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)