Sprøde pandekager med skønt thai-kødfyld. (©DR)

Vietnamesiske pandekager

Disse glutenfri, vietnamesiske pandekager egner sig godt til både børn og voksne. De asiatiske smage er fantastiske, og du kan variere fyldet, som det passer dig. Pandekagerne kan derfor også tilpasses en vegetar.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pandekage

  • 4 dl rismel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 knivspids salt

Fyld

  • 1 bundt finthakket forårsløg
  • 2 dl gule bønner
  • 1 håndfuld store rejer
  • 2 dl strimlet, kogt svinekød
  • 1 håndfuld friske krydderurter

Dippingsauce

  • 0,75 dl fishsauce
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. chili
  • 1 stk. revet gulerod
  • 0,5 dl fintrevet kinaradisse

Fremgangsmåde

Pandekager

  1. Bland rismel med kokosmælk og salt og pisk det godt sammen. Steg som pandekager, eller bag som halve æbleskiver i en æbleskivepande. 

Drys/fyld til pandekager

  1. Pandekagerne eller de halve æbleskiver fyldes med finthakket forårsløg, gule bønner/ærter, store kogte rejer, strimler af kogt svinekød og masser af krydderurter. 
  2. Fold pandekagen og dyp den i vietnamesisk dippingsauce til pandekager. 

Vietnamesiske dippingsauce

  1.   Bland alle ingredienserne sammen og server saucen til vietnamesiske pandekager