Det er en ideel gæsteret, alt kan laves i god tid, men kødet skal bare være kølet af, det må helst ikke have været i køleskabet. (©DR)

Vietnamesiske ruller eller rispandekager med fyld

De tynde vietnamesiske risplader bruges både til supersprøde forårsruller, eller som her bare opblødt i koldt vand. De glasagtige plader bliver bløde som vandmænd, Det gøres nemmest ved bordet. Retten er et samlesæt, en meget social ret hvor hver enkelt selv vælger fyld, folder sine bløde ruller på tallerkenen, dypper i de skønne dips og spiser til man er ved at revne. Børn synes det er helt vildt sjovt.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 pakke risplader
    (ca. 30 stk)
  • 750 g kød
    (feks grillede andebryster, grillet fisk, stegt svindekød eller krydderkogte andelår)
  • 1 stk. salathoved
  • 2 bundt tynde forårsløg i tynde skiver
  • 1 stk. agurk
    (i tynde skrå skiver)
  • 1 portion dressing og krydderurter som til nudelsalaten
  • 0,5 dl sød soyasauce
  • 1 dl chilisauce
  • 1 portion jordnøddedip

Fremgangsmåde

  1. Anret en stor skål koldt vand til at opbløde pladerne i, risplader, kød i mundrette stykker, soya, sød chilisauce, nuoc mam, dressing, krydderurter, og grøntsager på fade og skåle midt på bordet.

OBS: Jeg har brugt en stegt and, stegt almindeligt uden dikkedarer andet end, at den er smurt ind i en stor spsk. groft salt.

En and skal steg 40 minutter pr kilo ved 160 grader, så er den mør, sprød og skøn. 

Men en stegt kylling, en ribbenssteg, eller en culotte stegt som ovenfor er lige så fint. Hvis man er mange om bordet kan man jo vælge at lave flere forskellige slags kød. Rispladerne og resten af det asiatiske udstyr fås i rigtig mange supermarkeder og i asiatiske butikker.