Stegte ris med lækre vietnamesisk krydderier. (©DR)

Vietnamesiske stegte ris

Anne Hjernøes opskrift på pandestegte ris er inspireret af det vietnamesiske køkken og er blandet med nødder, svampe, citrongræs og masser af friske krydderier. Risene er dejligt tilbehør til fisk eller kylling eller andet asiatisk mad.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Risret

  • 1 sjat olie
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 dl små svampe
  • 1-2 stængler citrongræs
  • 1 dl cashewnødder
  • 4-5 dl ris
  • 3-4 spsk. fishsauce
  • 1 dl blandede krydderurter
  • 2 dl bønnespirer

Fremgangsmåde

  1. Varm en god slat olie op på en dyb pande. 
  2. Steg finthakkede løg, grofthakkede svampe og finthakket citrongræs i olien til det begynder at tage lidt farve. 
  3. Tilsæt grofthakkede cashewnødder og de kogte ris. Steg det hele godt igennem. 
  4. Tilsæt derefter fishsauce efter smag, samt hakkede krydderurter. 
  5. Lad det hele stege i 7-8 minutter til det er godt stegt igennem. 
  6. Vend friske bønnespirer i, og server de stegte ris til morgenmad, sammen med en omelet med rejer og forårsløg, samt evt. lidt dippingsauce. 
  7. Drys gerne med grofthakkede jordnødder og koriander, og servér lidt friskskåret dragefrugt til