Vildsvinegryde med pastinak
I programmet Nak & Æd lavede Nikolaj Kirk denne opskrift på en simreret med vildsvin, som er særlig skøn i efterårs- og vintermånederne.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g vildsvin i tern, gerne nakke, bov eller skinke
- 1 smule smør
- 1 stk. løg
- 4 stk. pastinakker
- 4 stk. små, gode madæbler
- 2-3 kviste grønkål
- 2 dl ufiltreret æblesaft
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Kom kødet i en varm gryde med smeltet smør og brun det godt af. Tilsæt hakket løg sammen med timian og æblesaft. Lad det simre under låg i 20 minutter.
- Tilsæt da grove tern af pastinak og hele madæbler. Læg låg på og lad det simre stille og roligt i 15-20 minutter. Fjern derpå låget og lad det simre sammen med piskefløden.
- Tilsæt til slut hakket grønkål og lad det hele koge op. Serveres straks derefter.