Hvis du aldrig har smagt vildsvin før, så er denne ret den helt rigtige at starte ud med. (©DR)

Vildsvinegryde med pastinak

I programmet Nak & Æd lavede Nikolaj Kirk denne opskrift på en simreret med vildsvin, som er særlig skøn i efterårs- og vintermånederne.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g vildsvin i tern, gerne nakke, bov eller skinke
  • 1 smule smør
  • 1 stk. løg
  • 4 stk. pastinakker
  • 4 stk. små, gode madæbler
  • 2-3 kviste grønkål
  • 2 dl ufiltreret æblesaft
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Kom kødet i en varm gryde med smeltet smør og brun det godt af. Tilsæt hakket løg sammen med timian og æblesaft. Lad det simre under låg i 20 minutter. 
  2. Tilsæt da grove tern af pastinak og hele madæbler. Læg låg på og lad det simre stille og roligt i  15-20 minutter. Fjern derpå låget og lad det simre sammen med piskefløden.
  3. Tilsæt til slut hakket grønkål og lad det hele koge op. Serveres straks derefter.