Vildtragout med pappardelle er en lækker gryderet og er et sikkert hit for hele familien. (©Scanpix)

Vildtragout med pappardelle

Denne gryderet kan laves med forskellig slags vildt, og hvis det hele hakkes fint og koges næsten ud, bliver det en fantastisk pastasauce.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 smule olivenolie
  • 1 stk. rødløg, finthakket
  • 2 stk. gulerødder, hakket
  • 0,5 stk. kålrabi, skåret i tern
  • 1 smule frisk rosmarin, finthakket
  • 1 smule frisk timian, finthakket
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 1 stk. kanin eller hare, skåret i 1 cm tykke tern
  • 300 g dyrekølle, skåret i 1 cm tykke tern
  • 1 spsk. mel
  • 4-5 dl hvidvin
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 500 ml kyllinge - eller grøntsagsfond
  • 500 g pappardelle eller anden pasta
  • 1 smule smør
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 1 smule friskrevet appelsinskal
  • 1 håndfuld persille
  • 1 smule ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Varm olivenolie op i en gryde. Svits løgene. Tilsæt så gulerødder, kålrabi, rosmarin, timian og laurbærblade og lad det simre i ti minutter. Rør kød, mel og hvidvin i og smag til med rigeligt med salt og peber. Hæld fond i, så kødet lige netop er dækket. Lad retten koge op, læg låg på og stil den i ovnen i halvanden time, indtil kødet er blevet rigtig mørt. 
  2. Når gryderetten er færdig, koges pastaen i saltet vand. Giv imens gryderetten det sidste pift. Fjern laurbærbladene og tilsæt smør. Rør halvdelen af parmesanen og den revne appelsinskal i. Læg låg på. Hak persillen fint. 
  3. Hæld vandet fra pastaen og vend den med persillen og gryderetten. Smag til. Servér med revet parmesan og appelsinskal og lidt god ekstra jomfruolivenolie.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter