Vildtragout med pappardelle
Denne gryderet kan laves med forskellig slags vildt, og hvis det hele hakkes fint og koges næsten ud, bliver det en fantastisk pastasauce.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 smule olivenolie
- 1 stk. rødløg, finthakket
- 2 stk. gulerødder, hakket
- 0,5 stk. kålrabi, skåret i tern
- 1 smule frisk rosmarin, finthakket
- 1 smule frisk timian, finthakket
- 2 stk. lauerbærblade
- 1 stk. kanin eller hare, skåret i 1 cm tykke tern
- 300 g dyrekølle, skåret i 1 cm tykke tern
- 1 spsk. mel
- 4-5 dl hvidvin
- 1 smule havsalt
- 1 smule friskkværnet sort peber
- 500 ml kyllinge - eller grøntsagsfond
- 500 g pappardelle eller anden pasta
- 1 smule smør
- 75 g friskrevet parmesan
- 1 smule friskrevet appelsinskal
- 1 håndfuld persille
- 1 smule ekstra jomfruolivenolie
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader. Varm olivenolie op i en gryde. Svits løgene. Tilsæt så gulerødder, kålrabi, rosmarin, timian og laurbærblade og lad det simre i ti minutter. Rør kød, mel og hvidvin i og smag til med rigeligt med salt og peber. Hæld fond i, så kødet lige netop er dækket. Lad retten koge op, læg låg på og stil den i ovnen i halvanden time, indtil kødet er blevet rigtig mørt.
- Når gryderetten er færdig, koges pastaen i saltet vand. Giv imens gryderetten det sidste pift. Fjern laurbærbladene og tilsæt smør. Rør halvdelen af parmesanen og den revne appelsinskal i. Læg låg på. Hak persillen fint.
- Hæld vandet fra pastaen og vend den med persillen og gryderetten. Smag til. Servér med revet parmesan og appelsinskal og lidt god ekstra jomfruolivenolie.