Vinblade i olivenolie

I programmet 'Mad der holder' lavede Camilla Plum denne opskrift på vinblade i olivenolie. Bladene bruges f.eks. til dolmades, som er små mellemøstlige pakker med ris, korender og måske kød. Bladende kan også bruges til at fore et fad, som man kan ovnbage med grønsager som champignon, kartofler eller rodfrugter i.

Vinbladende har en dejlig lidt syrlig smag. (© Unsplash)

Tidsforbrug:... Mængde: 0 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 store vinblade fra druevin

  • 200 g salt

  • ca. 1 l olivenolie

Fremgangsmåde

Skyl bladene grundigt, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand på til det dækker godt og vel, rør rundt. Lad det trække i 2 min.

Hæld vandet fra i et dørslag. Læg bladene tilbage i skålen, men drys nu salt mellem lagene. Lad dem stå til næste dag. Skyl bladene let i et dørslag og tryk dem tørre i et viskestykke.

Læg dem tæt i et stort sylteglas, og dryp undervejs olie mellem lagene. Tryk sammen med en ske og fyld glasset op med olie, så det står et par cm. over bladene. Dunk glasset let mod bordet så luftlommerne forsvinder.

Næste dag dunkes igen, og fyldes op med olie. Bladene kan bruges med det samme, men holder uendeligt, hvis man sørger for at olien dækker og man tager af bladene med en helt ren gaffel.