Druer i gele drysset med flormelis er en klassisk 1970'er dessert. Opskriften er lavet af Fritze Juel og er udgivet på forlaget Palle Fogtdal, 1972 (©DR)

Vindruer i mostgele

En skøn og lækker retro dessert fra 1970'erne er disse grønne druer i gelerand. Lav denne nemme opskrift næste gang, I skal have 70'er menu på bordet. Opskriften er lavet af Fritze Juel og er udgivet på forlaget Palle Fogtdal, 1972

Skal stivne i køleskabet i 2-3 timer

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 blade husblas
  • 1 l æblemost
  • 1/2 stk. citron
  • 1/4 tsk. nelliker
  • 1/4 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 kg grønne druer
  • 1 stk. æggehvide
  • 50 g flormelis
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblassen i 10 minutter i koldt vand. Vrid den op og smelt den i lidt af æblemosten over vandbad.
  2. Afkøl det let og rør det derpå i resten af æblemosten, der er blandet med saften af den halve citron, nelliker og ingefær.
  3. Rør forsigtigt et par minutter. Hæld lidt af geleen i en randform, der er penslet med ganske lidt olie, og lad det stivne på et koldt sted.
  4. Halver imens 2/3 af druerne og fjern kernerne. Læg druerne med den buede side nedad på gelelaget i formen og øs forsigtigt resten af geleen over. 
  5. Stil det koldt i 2-3 timer - eller til geleen er absolut stiv.
  6. Skyl imens de tiloversblevne druer, som stadig er i 'klase', omhyggeligt, lad dem tørre og dyp dem derpå først i halvpisket æggehvide og derpå i sigtet flormelis, så de bliver rimede. Vend geleen ud på et fad og læg den hvide drueklase i randen. 
  7. Giv flødeskum eller evt. råcreme til.