Vitello tonnato med kapers og bredbladet persille. (©DR)

Vitello tonnato

Vitello tonnato er en dejlig italiensk ret som kombinerer kalvekød og tun. Hvis der er rester, kan det med fordel bruges i sandwichbrød.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kalvekød

  • 1 kg kalveinderlår
  • 2-3 stk. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 2-3 stk. laubærblade
  • 1 smule salt

Tunsauce

  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1-2 dl neutral olivenolie
  • 1 smule salt
  • 2 dåser tunfisk
  • 50 g kapers
  • 3 stk. ansjoser
  • 1 stk. citron
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 1 smule bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Kalvekødet koges mørt i letsaltet vand med skiveskårne gulerødder, løg og et par laurbærblade. Kødet køles derefter helt af. 
  2. Æggeblommerne laves til mayonnaise med olie og salt. Pisk æggeblommerne igennem og tilsæt olien dråbevis. Når mayonnaisen begynder at tykne og absorbere olien, øges mængden af olie gradvist, indtil mayonnaisen har den rette konsistens. Smag mayonnaisen til med salt. 
  3. Kom den drænede tunfisk i foodprocessoren og tilsæt kapers, ansjoser og noget af mayonnaisen, blend til du har en lind sauce. Juster saucen med friskpresset citronsaft, yderligere mayonnaise og evt. olivenolie. Smag til med salt. 
  4. Skær kalvekødet i tynde skiver og læg det på et fad. Fordel tunsaucen over kødet i et fint lag, og drys med kapers og bredbladet persille inden serveringen.

    TIP: Spis friskbagt foccacia eller friskbagt flûte til, og gerne en god salat.