Vol au vents med ovnbagte tomater, mozzarella og basilikum
Vol au vents er en sprød lille skal af butterdej med hul i midten til fyld. Disse er fyldt med ovnbagte tomater, mozzarella og basilikummayonnaise.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Butterdej
- 100 g koldt smør
- 500 g mel
- 2,5 dl iskoldt vand
- 1/2 spsk. eddike
- 1 tsk. salt
- 400 g smør
Ovnbagte tomater
- 500 g tomater
- 3 spsk. rørsukker
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1/2 knivspids peber
- 1/2 tsk. timian
Basilikummayonnaise
- 1 æg
- 1/2 fed hvidløg
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. citronsaft
- 10-15 basilikumsblade
Samling
- 30-40 basilikumblade
- En sjat balsamicoglace
- 2 kugler mozzarella
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Butterdej
- Blend smør, mel og salt i en blender og tilføj herefter vand og eddike.
- Ælt det sammen i en rørmaskine, til en smidig dej.
- Form dejen til en kugle og sæt et kryds i midten og læg herefter dejen på køl i 15 minutter.
- Rul dejen ud som et rektangel, cirka 2 cm tykt.
- Bak smørret mellem to stykker bagepapir, så den får en korrekt konsistens samt størrelse.
- Læg smørret på 2/3 del af dejen og fold nu dejen 3 gange, læg tilbage på køl i 10 minutter.
- Rul dejen ud igen og fold den sammen i 4 lag.
- Første og tredje gang, foldes den i 3 lag og anden og fjerde gang foldes den i 4 lag.
- Hver gang vendes dejen en kvart omgang og dejen skal hvile koldt mellem hver udrulning.
- Efter foldningerne rulles dejen tyndt ud og der udstikkes 24 cirkler, hvor der laves hul i 12 af dem.
- Bundene lægges på en bageplade med bagepapir og pensl med æg og ringen lægges ovenpå og pensl igen med æg.
- Bag dem ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Ovnbagte tomater
- Bland olie, rørsukker, balsamicoeddike, peber og timian sammen.
- Skær tomaterne i halve og vend dem i olieblandingen.
- Fordel det på en bradepande med bagepapir.
- Bag det i ovnen på 130 grader i 40 minutter.
- Læg herefter tomaterne og saft i en skål og lad det køle af.
Basilikumsmayonnaise
- Hæld æg, salt, hvidløg, citronsaft og olie ned i et ”stavblender glas” og blend det hele forsigtig sammen.
- Tilføj herefter basilikumblade og blend sammen.
- Smag mayonnaisen til.
Samling og pynt
- Fordel tomater og mozzarella i butterdejen og sæt 3-4 dytter af basilikumsmayonnaisen.
- Lav tynde streger over hele butterdejen med balsamico glacen.
- Skær 3-4 blade basilikum i tynde strimler og læg det på toppen og drys med salt og peber.