Deltagerne i Den store bagedyst bliver også sat på en prøve i det salte køkken. Her er det Annes vol au vents fra 2020-sæsonen af bagedysten. (©DR)

Vol au vents med ovnbagte tomater, mozzarella og basilikum

Vol au vents er en sprød lille skal af butterdej med hul i midten til fyld. Disse er fyldt med ovnbagte tomater, mozzarella og basilikummayonnaise.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 100 g koldt smør
  • 500 g mel
  • 2,5 dl iskoldt vand
  • 1/2 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • 400 g smør

Ovnbagte tomater

  • 500 g tomater
  • 3 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1/2 knivspids peber
  • 1/2 tsk. timian

Basilikummayonnaise

  • 1 æg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 10-15 basilikumsblade

Samling

  • 30-40 basilikumblade
  • En sjat balsamicoglace
  • 2 kugler mozzarella
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. Blend smør, mel og salt i en blender og tilføj herefter vand og eddike.
  2. Ælt det sammen i en rørmaskine, til en smidig dej.
  3. Form dejen til en kugle og sæt et kryds i midten og læg herefter dejen på køl i 15 minutter.
  4. Rul dejen ud som et rektangel, cirka 2 cm tykt.
  5. Bak smørret mellem to stykker bagepapir, så den får en korrekt konsistens samt størrelse.
  6. Læg smørret på 2/3 del af dejen og fold nu dejen 3 gange, læg tilbage på køl i 10 minutter.
  7. Rul dejen ud igen og fold den sammen i 4 lag.
  8. Første og tredje gang, foldes den i 3 lag og anden og fjerde gang foldes den i 4 lag.
  9. Hver gang vendes dejen en kvart omgang og dejen skal hvile koldt mellem hver udrulning.
  10. Efter foldningerne rulles dejen tyndt ud og der udstikkes 24 cirkler, hvor der laves hul i 12 af dem.
  11. Bundene lægges på en bageplade med bagepapir og pensl med æg og ringen lægges ovenpå og pensl igen med æg.
  12. Bag dem ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.

Ovnbagte tomater

  1. Bland olie, rørsukker, balsamicoeddike, peber og timian sammen.
  2. Skær tomaterne i halve og vend dem i olieblandingen.
  3. Fordel det på en bradepande med bagepapir.
  4. Bag det i ovnen på 130 grader i 40 minutter.
  5. Læg herefter tomaterne og saft i en skål og lad det køle af.

Basilikumsmayonnaise

  1. Hæld æg, salt, hvidløg, citronsaft og olie ned i et ”stavblender glas” og blend det hele forsigtig sammen.
  2. Tilføj herefter basilikumblade og blend sammen.
  3. Smag mayonnaisen til.

Samling og pynt

  1. Fordel tomater og mozzarella i butterdejen og sæt 3-4 dytter af basilikumsmayonnaisen.
  2. Lav tynde streger over hele butterdejen med balsamico glacen.
  3. Skær 3-4 blade basilikum i tynde strimler og læg det på toppen og drys med salt og peber.