Prøv en anderledes rødkålssalat med masser af varme krydderier. (©DR)

Vredet kål med krydderier

En smagfuld og anderledes rødkålssalat krydret med ingefær, tomat og chili. Godt med bid og fuld knald på smagen. Server som tilbehør til diverse retter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1/2 rødkål
  • 1 stort rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm fintrevet ingefær
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. chilipasta fx sambal oelek
  • 1/2 tsk. garam masala
  • lidt salt
  • 1/2 citron

Fremgangsmåde

  1.  Bring ½ liter vand i kog i en gryde. 
  2. Skyl rødkålen og snit den i grove strimler. Kog dem i vandet til de er møre, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra kålen. Læg den i et viskestykke og lad den køle lidt af. Vrid vandet ud af kålen ved hjælp af viskestykket.  
  3. Skær løget i tynde skiver. Steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme, til de er blanke og møre.  
  4. Hak hvidløg fint. Riv ingefæren fint. Vend hvidløg, ingefær, tomatpuré, chilipasta og garam masala med løgene på panden og lad det stå og snurre et par minutter ved middelhøj varme.  
  5. Skræl sellerien og riv den groft. Vend kål og selleri med løgene på panden og lad det hele stege sammen, til al væske tykner om grønsagerne. Smag til med salt og citronsaft.