En skøn waldorfsalat med frisk frugt og valnødder er dejligt og ikke mindst smukt tilbehør på bordet. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Waldorfsalat med salat og blåskimmelost

Den populære svenske tv-kok Tina Nordström lavede i tv-programmet Tinas mad denne alternative udgave af den klassiske waldorfsalat. I denne opskrift består salaten af smørristede pærer og valnødder på en grøn salat og med en dressing af blåskimmelost. Opskriften er nem og hurtig, og resultatet er friskt, sprødt og anderledes.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salaten

  • 2 stk. hårde pærer
  • 2 dl valnødder
  • 1 spsk. rørsukker
  • 4 stk. friske figner
  • 400 g blandet salat
    (F.eks. lollo rosso, ruccola, hovedsalat, romaine etc.)
  • 1 spsk. smør

Dressing

  • 200 g blåskimmelost
  • 1,5 dl pærecider
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl pærerne og fjern kernehusene og skær pærerne i både. Steg dem gyldenbrune i smør og olie, tilsæt valnødderne og drys sukker over. Lad det stege i to minutter, hæld citronsaft over og tag panden af varmen. Skær fignerne i skiver.

  2. Skyl og riv salaten.

  3. Dressing:
    Bland skimmelost og pærecider i en gryde. Lad det simre ved svag varme, til osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen. Hvis dressingen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt mere cider.

  4. Anretning:
    Læg salaten på et fad. Fordel pæreblandingen og fignerne på salatbladene og hæld den lune dressing over. Serveres med det samme.