Gincocktail med smag af Wales. (©DR)

Walisisk gincocktail

Da Anne Hjernøe og Anders Agger besøgte Wales i Brexitlandet, lavede de bl.a. denne walisiske gin-cocktail med enebær, rosmarin og appelsin. En skarp og delikat sjus med gin.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 20 cl gin
  • 2 tsk. flydende honning
  • 12 hele enebær
  • 4 stilke rosmarin
  • 1 appelsin, økologisk
  • evt. 20 isterninger

Fremgangsmåde

  1. Kom ca. 5 cl gin i hvert glas. Tilsæt ½ tsk. flydende honning eller sirup der er velegnet til drinks og rør det godt ud. 
  2. Kom derefter 3 enebær i hvert glas sammen med en stilk rosmarin og en lang appelsinskal, som du laver med en gulerodsskræller. Lad blandingen stå tildækket og koldt, og trække en halv times tid. 
  3. Kom det derefter i en shaker sammen med isterninger, og ryst til det er iskoldt. 
  4. Servér drinken til en walisisk solnedgang i godt selskab. Enten med eller uden isterninger i.