Det porcherede æg giver noget fylde og protein til suppen med den smukke farve. (©DR)

Watercress soup

Englænderne sætter stor pris på deres brøndkarse. Herhjemme spiller den ikke den helt store rolle, og det er synd, for frisk brøndkarse er utrolig lækkert i salater eller for sig selv. I denne suppe spiller brøndkarsen en hovedrolle.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Watercress soup

  • 3 store bundter brøndkarse
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 350 g melede kartofler
  • 6 dl hønsefond
  • 1,5 dl fløde
  • Lidt revet muskat
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Suppen

Hak løg og blegselleri fint og sautér begge dele i olien i en gryde til løget er gennemsigtigt. Skær de skrællede kartofler i mindre tern og kom dem i gryden sammen med hønseouillonen. Lad det koge under låg til kartoflerne er helt møre.

Kom brønkarsen i suppen og lad den koge med et minuts tid, til den er faldet sammen.

Hæld suppen i en blender og kør til den er fint pureret. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, muskat, og citrosaft. Smag til med salt og peber. Varm suppen igennem og server med et pocheret æg i hver portion samt små, sprøde brødcroutoner.

Pocherede æg

Slå æggene ud i fire små skåle. Bring en stor gryde vand i kog. Tilsæt eddike men ikke salt. Lav en hvirvel i vandet og hæld et æg i ad gangen. Vandet skal kun lige simre, ellers kan æggene gå i stykker. Efter 3-4 minutter fiskes æggene op og lægges i isvand.

Puds æggene af med en urtekniv. De kan godt opbevares på køl og varmes forsigtigt op i lidt varmt vand inden servering.