Welsh rarebit
Welsh rarebit er ikke en egentlig ret - det er mere et mellemmåltid eller en stor snack. De smager uforskammet godt sammen med at glas kølig stout.
Kok og program
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g mel
-
2,5 dl
welsh stout
(eller porter)
- 250 g stærk cheddar
- 2 tsk. engelsk sennep
- 2 spsk. engelsk sauce
- Evt. lidt cayennepeber
- Friskkværnet sort peber
- 4 store skiver landbrød
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og bag det af under omrøring. Hæld øllet i mens der piskes til massen er sammenhængende og uden klumper. Kom den revne cheddar ved og rør til den er smeltet. Kom sennep og engelsk sauce ved og smag til med rigeligt kværnet peber samt evt. lidt cayennepeber. Hold massen lun.
Rist brødet let på begge sider. Læg dem på en bageplade og fordel ostemassen henover brødskiverne. Sæt dem ind under grillelementet i nogle minutter til de begynder at boble og tage farve.
Tag dem så ud, læg dem på tallerkener og tryk et gittermønster i hver med en kniv. Hæld en spsk engelsk sauce over hver rarebit og server omgående. Kølig stout drikkes naturligvis til.