En fyldig og smagfuld gryderet - kan laves med alle typer vildt. (©DR)

White tail gryde med svampe og gulerødder

I Texas skød Jørgen en white tale hjort, som Nikolaj forvandlede til lækre lækker i det fri over bål. Det blev blandt andet til denne smagfulde gryderet med gulerødder og svampe, som blev serveret med en fyldig kartoffelmos med brunet smør.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g vildt - køller eller bov i tern
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 200 g svampe
  • 2 dl hakkede tomater
  • 1 dl gylden øl
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i tern og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  2. Smelt smør og olie i en gryde. Brun kødet heri til det er flot gyldent over det hele.
  3. Snit løg og hvidløg fint og tilsæt til gryden. Lad det brune sammen. 
  4. Del svampe i passende stykker og kom ved.
  5.  Tilsæt så øl og brus det væk igen. Tilsæt tomat og vand så det dækker. Lad det simre sammen så kødet bliver mørt. 
  6. Skræl gulerødderne, snit i passende stykker og kom ved. Hæld nu fløden ved og lad det simre sammen. Smag med salt og peber.
  7. Server gryderetten - gerne sammen med en kartoffelmos med brunet smør.