Wienerschnitzel - Danmarks største! (©DR)

Wienerschnitzel, Danmarks største

Brødrene Price kaster sig her ud i at lave en klassisk østrigsk Wienerschnitzel, og målet er at det bliver Danmarks største. Du får opskriften her.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 2-3 kg svinefilet
  • 0,5-1 kg hvedemel
  • 8-10 stk. æg
  • 1 håndfuld salt
  • 0,5 håndfuld kværnet peber
  • 2-3 pakker rasp
  • 2 l neutral olie

Fremgangsmåde

  1. Flæk et stykke svinefilet på 2-3 kg, og bank det ud så tyndt som muligt. Tag tre store bageplader. Fyld den ene med mel krydret med en håndfuld salt og en halv håndfuld kværnet peber, den anden med 8-10 sammenpiskede æg og den tredje med 2-3 poser rasp.

  2. Vend kødet i mel, derpå i æg og endelig i rasp. Lad paneringen sætte sig.

  3. Varm store mængder neutral olie op i en ufattelig stor pande - evt. en kæmpe paella-pande, og steg den enorme schnitzel, til den er gylden og sprød. Tid? Svært at sige, men den skal selvfølgelig være gennemstegt.

  • TIP: Nydes med kartoffelsalat, hvor de kogte kartofler vendes i en blanding af bouillon, eddike, olie, salt, peber og sukker og garneres med feltsalat.