(Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Wok med gris og grønkål

Denne vinterret er en nem og mættende. Grønkål er den perfekte grøntsag i vintermånederne. I denne ret får den følgeskab af hakket svinekød og speltkerner. Du kan erstatte speltkernerne med brune ris, bygkerner, hvedekerner eller almindelige ris. Du kan også tilsætte chili til retten, hvis du kan lide stærk mad. Hvis du ikke kan skaffe hoisinsauce, kan du smage retten til med lidt ekstra sojasovs og honning.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g hakket svinekød
  • 100 g ukogt perlespelt
  • 2 håndfulde plukket og skyllet grønkål
  • 2 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. hoisinsauce
  • 1 spsk. sojasovs
  • Ristede sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kog speltkernerne i saltet vand efter anvisning på pakken. 
  2. Steg det hakkede svinekød i en varm wok eller pande.
  3. Skær rødløg i tynde strimler og hak hvidløg og svits løgene sammen med kødet, når kødet har fået farve og er næsten tilberedt. 
  4. Hæld vandet fra speltkernerne, men smid ikke vandet ud. 
  5. Hæld kernerne i wokken og tilsæt hoisinsauce og sojasovs og rør godt rundt. Husk at smage til. 
  6. Tilsæt til sidst grønkålen. Stykkerne skal ikke være meget større end en femkrone. Lad grønkålen stege med et par minutter. Tilsæt eventuelt en smule af kogevandet fra speltkernerne, hvis retten virker tør. 
  7. Rist sesamfrø på en tør pande (cirka en spiseskefuld) - de må ikke blive brændte. 
  8. Server i en skål, og drys de ristede sesamfrø over retten.