Hurtige og lækre japanske grillspyd, der med sikkerhed vil vække glæde hos både børn og voksne. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Yakitori - Japanske kyllingespyd

Prøv denne opskrift på yakitori, japanske kyllingespyd, som både kan tilberedes på grillen eller på en pande. Yakitori er lækkert til både aftensmad og madpakken dagen efter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingebryst
  • 16 stk. træspyd
  • 5 spsk. soyasauce
  • 1 dl risvin
  • 3 tsk. sukker
  • 2 tsk. honning
  • 0,5 spsk. olie
  • 1 tsk. maizena
  • 2 stk. porrer
  • 2 stk. peberfrugter
  • 1 pakke ris

Salat

  • 100 g bønner
  • 3 stængler bladselleri
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stk. gulerødder
  • 100 g bønnespirer

Dressing

  • 1 dl kold hønseboullion
  • 1 dl soyasauce
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vineddike
  • 2 spsk. risvin

Fremgangsmåde

Kyllingespyd


  1. Pensl træspyddene med soyasauce. Tænd for grillen i ovnen.
  2. Kom soyasauce, risvin, sukker, honning og olie i en gryde og brige saucen i kog. Lad den koge ved svag varme i cirka 5 minutter.
  3. Rør 1 tsk maizena ud i tre spsk koldt vand og kom det i saucen, så den bliver lidt tykkere.
  4. Rens peberfrugterne og skær den i ca 2X2 cm tern. Rens porrerne og skær dem ud i 2 cm tykke skiver.
  5. Skær kyllingekødet i små stykker. Tag træspyddet og kom skiftesvist kylling, porre, kylling, peberfrugt og kylling på.
  6. Læg spyddene på en rist og sæt dem midt i den forvarmede ovn. Steg et minut på hver side, tag spyddene ud, pensl med saucen og gril til kødet er stegt. Det tager cirka 5 minutter.
  7. Kog risen efter anvisningen på pakken. 

Salat

  1. Kom lidt vand og et nip salt i en gryde og damp bønnerne i et par minutter.
  2. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder, bladselleri og agurk i skrå skiver og derefter i tynde stænger.
  3. Bland grøntsagerne i en skål sammen med de skyllede bønnespirer. 

Dressing

  1. Rør alle tingene sammen i en skål. Hæld lidt af dressingen over salaten og sæt resten ind i en skål.