Yoghurtbrød
Der findes ikke noget bedre end hjemmebag. Her får du opskriften på et nemt og lækkert brød bagt med yoghurt, som gør det blødt og friskt og let syrligt i smagen. Bag det og glæd dig til at smøre smør på det lune nybagte brød.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 50 g gær
- 0,5 dl lunken vand
- 1,5 dl mælk
- 50 g smeltet margarine
- 1,5 dl yoghurt naturel
- 2 tsk. salt
- 6-700 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Gæren udrøres i lunken vand.
- Yoghurt, mælk, gærblandingen og mel æltes godt sammen og stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter.
- Ælt brødet i gennem, form det til to brød - skær to ridser på oversiden og lad det efterhæve i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med mel og bages i 30 minutter på 200 grader.