Yoghurtdessert med hindbær og rugbrødsdrys
En let og lækker lille dessert, der er lavet med yoghurt, en syrlig hindbærkompot og sprødt rugbrødsdrys med mandler. Desserten er så artig, at den snildt også kan spises til morgenmad eller måske være en del af brunchbordet i weekenden.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Hindbærkompot
- 200 g friske eller frosne hindbær
- 2 tsk. sukker
Rygbrødsdrys
- 1-2 skiver daggammelt rugbrød
- 1-2 tsk. sukker
- 25 g mandler
- 400 g yoghurt naturel 0,5 %
Fremgangsmåde
- Hindbærkompot:
Kom hindbær og sukker i en kasserolle og bring i kog. Lad den simre i et par minutter og tag af varmen. Hvis du godt kan lide at der er hele bær i kompotten, så undgå at røre for meget i den. Vil du derimod gerne have en glat kompot, moser du blot bærene med en gaffel. Lad kompotten køle til lun eller til helt kold i køleskabet. - Rugbrødsdrys:
Hak mandlerne groft og smuldr rugbrødet fint (evt. i en foodprocessor). Bland det godt med 1-2 tsk. sukker, og rist det under omrøring på en tør pande til det bliver sprødt. - I fire små glas fordeles nu skiftevis hindbærkompot og yoghurt til glassene er fyldte, og der toppes til slut med den sprøde rugbrødsdrys. Server med det samme.