Yorkshirepudding er en af de klassiske engelske tilbehørsretter, der altid er til at finde på et engelsk menukort (©DR)

Yorkshirepudding

I programmet 'rule britannia' laver brødrene Price yorkshirepudding. Klassisk engelsk tilbehør, der går godt til alt, men i særdeleshed er godt sammen med noget kød.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 5 pers.

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 4 stk. æg
  • 2 stk. æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand
  • 1 smule afsmeltet fedt fra stegen
  • 1 smule olivenolie
  • 5 stk. kartofler
  • 5 stk. gulerødder

Peberrodscreme

  • 100 g friskrevet peberrod
  • 2 tsk. lys vineddike
  • 1 tsk. engelsk sennep
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Yorkshire pudding tilberedes, mens stegen hviler, da de skal serveres rygende varme.
    Kom mel og salt i en skål, rør æggene i og derpå vand og mælk. Pisk dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper, og lad den hvile i mindst ½ time. Man kan enten lave én stor Yorkshire pudding eller en pr. kuvert. Vælger man det sidste, kan man bruge store muffin-forme.

  2. Der kommes fedtstof i formene, gerne afsmeltet fedt fra stegen. Er der ikke nok, må man supplere med olivenolie. Der skal være ca. ½ cm i hver form. Sæt formene i ovnen og hæv varmen til 220 grader. Når fedtstoffet er rygende varmt, hælder man dej i formene og sætter dem tilbage i ovnen i ca. 20 minutter, til de er hævet flot op og er gyldenbrune. 

Ristede kartofler

  1. Kartofler af mellemstørrelse skrælles og koges i ca. 10 minutter. Rids dem lidt med en gaffel bagefter, så de får en ru overflade, og kom dem derpå i en bradepande eller et ildfast fad og kom en pæn sjat olivenolie samt salt og peber på dem. Sæt dem i ovnen til de er gennembagte, gyldne og sprøde på overfladen. Vend lidt på dem undervejs. 

Glaserede gulerødder

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver på 4-5 centimeters tykkelse. Kom gulerødderne i en gryde sammen med en pæn klump smør, 2 tsk sukker, salt og peber samt hønsebouillon til det står lidt over gulerødderne. Lad dem koge til de er nogenlunde møre. De må endelig ikke koge ud. Tag gulerødderne op og kog væsken ind til den begynder at blive tyk. Kom gulerødderne tilbage i gryden og vend dem rundt. Drys med friskhakket persille og server. 

Peberrodscreme

  1. Riv peberroden fint og rør den med eddike, sennep og sukker. Lad det trække i nogle minutter og rør så creme fraichen i. Smag til med salt og peber

  2. Skær stegen for ved bordet og server den med sovs, Yorkshire puddings, kartofler, glaserede gulerødder og peberrodscreme.