Yvonnes chokoladedrøm
Denne dessert er inspireret af vores alle sammens Yvonne fra Olsen banden. Den skal forestille hendes skønne sommerhat og er sammensat af bl.a. hybenrose-mousse, chokoladekage, marengs og citroncreme. En yndig og sommerlig dessert, som Marianne lavede i Den store bagedyst 2018.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Hybenrose/hindbærmousse
- 1½ blad husblas
- 50 g frosne hindbær
- 35 g sukker
- 0,75 dl hybenrose-gelé
- 1½ dl fløde
Chokoladekage
- 120 g mørk chokolade
- 80 g smør
- 80 g sukker
- 3 æg
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Chokolademarengs
- 50 g mørk chokolade
- 40 g æggehvide
- 40 g sukker
Karameltuiles
- 50 g flormelis
- 50 g smør
- 35 g glukosesirup
- 25 g hvedemel
Macarons
- 50 g mandelmel
- 75 g flormelis
- 40 g æggehvide
- 25 g sukker
- lidt rød pastafarve
Fondant
- 15 skumfiduser
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. olie
- 300 g flormelis
- farve efter ønske
Citron fraiche
- 1 dl creme fraiche 38%
- ½ citron, skal heraf
- lidt citronsaft efter smag
Pynt
- hvid chokolade
Fremgangsmåde
Hybenrose/hindbærmousse
- Læg husblassen i blød.
- Kog hindbær, sukker og hybenrose-gelé sammen og sigt massen. Opløs husblassen i væsken.
- Pisk 1½ dl fløde til en let skum, og vend med den afkølede saft.
- Kom moussen i halvkugleforme og stil straks på frost.
Chokoladekage
- Smelt chokolade sammen med smør og sukker.
- Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive.
- Rør bagepulver, salt og æggeblommer i chokolademassen. Afkøl den.
- Vend chokolademassen i hviderne, og hæld i form.
- Bag ved 175 grader i ca. 30 minutter. Alt efter hvor høj din kage er.
Chokolademarengs
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Pisk hviderne til en sej marengs sammen med sukkeret. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
- Når chokoladen er kølet af blandes den med marengsen - kom lidt af gangen ned i marengsen, rør forsigtigt rundt.
- Kom massen i en sprøjtepose og sæt den på køl.
Karameltuiles
- Bland alle indridigenser sammen og smør massen tyndt ud på bagepapir.
- Bag i ca. 8-10 minutter ved 175 grader, til karamellen har en dejlig lysebrun farve.
- Når karamellen kommer ud af ovnen stikkes straks med en udstikker i den rette størrelse. Der kan ikke stikkes helt igennem. Karamellen kan brækkes forsigtigt fra hinanden, når den er blevet kold.
Macarons
- Bland mandelmel og flormelis sammen, sigt det.
- Kom æggehviderne i en skål, pisk dem stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt lyserød pastafarve.
- Bland marengsen sammen med mandel/sukker blandingen.
- Kom massen i en sprøjtepose, sprøjt små cirkler på en bageplade. Bank bagepladen ned i bordet, så dine macarons bliver glatte på overfladen.
- Bag dem i 10-12 min. ved 140 grader.
Fondant
- Kom 15 skumfiduser, vand og olie i en stor skål. Kom dem i mikroovnen i 1 minut og tjek om de skal have lidt mere. De skal være puffede op.
- Tag massen ud af ovnen og rør rundt med en gaffel.
- Når massen er jævn tilsættes 300 g flormelis. Hæld den ud på bordet og ælt massen sammen. Den skal være jævn og en anelse klistret. Den bliver mere fast, når den bliver kold.
- Form små margueritblomster af fondanten og læg til side.
Citron fraiche
- Bland creme fraiche sammenmed citronskal og -saft og kom cremen i en sprøjtepose.
Pynt og anretning
- Temperer chokoladen, og hæld den ud imellem to stykker kageplast.
- Når den er størknet stikkes cirkler ud med en udstikker, der forinden er varmet kort op med en gasbrænder. Stik hul i ”hatten” med en mindre udstikker.
- Nu dekoreres tallerknen med hindbær støv. Derefter placeres elementerne på tallerkenen som på billedet.