Farver og form skal lede tankerne hen på den altid farverige Yvonne fra Olsen Banden. (©DR)

Yvonnes chokoladedrøm

Denne dessert er inspireret af vores alle sammens Yvonne fra Olsen banden. Den skal forestille hendes skønne sommerhat og er sammensat af bl.a. hybenrose-mousse, chokoladekage, marengs og citroncreme. En yndig og sommerlig dessert, som Marianne lavede i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hybenrose/hindbærmousse

  • 1½ blad husblas
  • 50 g frosne hindbær
  • 35 g sukker
  • 0,75 dl hybenrose-gelé
  • 1½ dl fløde

Chokoladekage

  • 120 g mørk chokolade
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 3 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt

Chokolademarengs

  • 50 g mørk chokolade
  • 40 g æggehvide
  • 40 g sukker

Karameltuiles

  • 50 g flormelis
  • 50 g smør
  • 35 g glukosesirup
  • 25 g hvedemel

Macarons

  • 50 g mandelmel
  • 75 g flormelis
  • 40 g æggehvide
  • 25 g sukker
  • lidt rød pastafarve

Fondant

  • 15 skumfiduser
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olie
  • 300 g flormelis
  • farve efter ønske

Citron fraiche

  • 1 dl creme fraiche 38%
  • ½ citron, skal heraf
  • lidt citronsaft efter smag

Pynt

  • hvid chokolade

Fremgangsmåde

Hybenrose/hindbærmousse  

  1. Læg husblassen i blød. 
  2. Kog hindbær, sukker og hybenrose-gelé sammen og sigt massen. Opløs husblassen i væsken.
  3. Pisk 1½ dl fløde til en let skum, og vend med den afkølede saft. 
  4. Kom moussen i halvkugleforme og stil straks på frost.

Chokoladekage

  1. Smelt chokolade sammen med smør og sukker. 
  2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. 
  3. Rør bagepulver, salt og æggeblommer i chokolademassen. Afkøl den. 
  4. Vend chokolademassen i hviderne, og hæld i form.
  5. Bag ved 175 grader i ca. 30 minutter. Alt efter hvor høj din kage er.

Chokolademarengs

  1. Smelt chokoladen over vandbad. 
  2. Pisk hviderne til en sej marengs sammen med sukkeret. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. 
  3. Når chokoladen er kølet af blandes den med marengsen - kom lidt af gangen ned i marengsen, rør forsigtigt rundt. 
  4. Kom massen i en sprøjtepose og sæt den på køl.

Karameltuiles

  1. Bland alle indridigenser sammen og smør massen tyndt ud på bagepapir. 
  2. Bag i ca. 8-10 minutter ved 175 grader, til karamellen har en dejlig lysebrun farve. 
  3. Når karamellen kommer ud af ovnen stikkes straks med en udstikker i den rette størrelse. Der kan ikke stikkes helt igennem. Karamellen kan brækkes forsigtigt fra hinanden, når den er blevet kold.

Macarons

  1. Bland mandelmel og flormelis sammen, sigt det. 
  2. Kom æggehviderne i en skål, pisk dem stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt lyserød pastafarve. 
  3. Bland marengsen sammen med mandel/sukker blandingen. 
  4. Kom massen i en sprøjtepose, sprøjt små cirkler på en bageplade. Bank bagepladen ned i bordet, så dine macarons bliver glatte på overfladen. 
  5. Bag dem i 10-12 min. ved 140 grader.

Fondant

  1. Kom 15 skumfiduser, vand og olie i en stor skål. Kom dem i mikroovnen i 1 minut og tjek om de skal have lidt mere. De skal være puffede op. 
  2. Tag massen ud af ovnen og rør rundt med en gaffel. 
  3. Når massen er jævn tilsættes 300 g flormelis. Hæld den ud på bordet og ælt massen sammen. Den skal være jævn og en anelse klistret. Den bliver mere fast, når den bliver kold.
  4. Form små margueritblomster af fondanten og læg til side.

Citron fraiche

  1. Bland creme fraiche sammenmed citronskal og -saft og kom cremen i en sprøjtepose.

Pynt og anretning

  1. Temperer chokoladen, og hæld den ud imellem to stykker kageplast. 
  2. Når den er størknet stikkes cirkler ud med en udstikker, der forinden er varmet kort op med en gasbrænder. Stik hul i ”hatten” med en mindre udstikker.
  3. Nu dekoreres tallerknen med hindbær støv. Derefter placeres elementerne på tallerkenen som på billedet.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 5